banner564

Önemli sektörler darboğaza girdi

Bakan Sucuoğlu, salgında en fazla turizm ve eğitimin olumsuz etkilendiğini belirtti

Önemli sektörler darboğaza girdi
banner598

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Faiz Sucuoğlu, Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz ve yeni yönetim kurulu üyelerini kabulünde Coronavirüs salgını ve ekonomiye etkisini değerlendirdi. 
Sucuoğlu, salgından dolayı ada ülkesi olarak en önemli lokomotif sektörler, turizm ve eğitimin olumsuz etkilendiğini belirtti.
Sucuoğlu, 15 Mart’tan bu yana yaşanan ekonomik zorluklar ve döviz krizi ile devam eden sıkıntılı süreç karşısında ekonominin önünü açmak adına çalıştıklarını kaydetti.

Deniz: Aç insan, işsiz insan kalmasın
Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz kabulde yaptığı konuşmada pandemi sürecinde ekonominin ne kadar etkilendiğine dikkat çekerek, Ticaret Odası olarak önce sağlık dediklerini ve sağlık ekipmanlarının alınması için kampanya başlattıklarını söyledi.
13 Mart’ta kapanma kararına iş dünyasının harfiyen uyduğunu belirten Deniz, bu süreçte oda olarak sağlıktan sonra önceliklerinin istihdamın korunmasını sağlamak olduğunu vurguladı.
Deniz “Aç insan, işsiz insan kalmasın noktasında işbirliklerimiz oldu. Çok eleştirilen bin 500 TL’lik maaş katkısının dahi çok faydası olduğu da ortadadır. İkinci ekonomik pakette yer alan sosyal sigorta prim desteği kararının da istihdamın desteklenmesi için büyük katkı sağlayacağına inanmaktayız.” şeklinde konuştu. 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474