banner564

UBP, DP ve YDP ‘ret’ oyu verecek

26 oy ile devam

UBP, DP ve YDP ‘ret’ oyu verecek
banner598

Raif DOĞRU

  Bir yıldan beri Meclis toplantılarına katılmayan ve dokunulmazlığının kaldırılmasından sonra eşiyle birlikte İstanbul’da yaşamaya başlayan eski Başbakanlardan Hüseyin Özgürgün’ün milletvekilliğinden istifası, oylamaya gerek kalmadan reddedildi. Başbakan Ersin Tatar “UBP Özgürgün’ün milletvekilliğinin sona ermesinden değil, devamından yanadır” diyerek, genel kuruldaki oylamada ret oyu vereceklerini açıkladı.
  Diyalog’a konuşan YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı ile DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu da Özgürgün’ün istifasına ret oyu vereceklerini söyledi. Arıklı “Özgürgün adaya neden gelmiyor?” sorusunu yanıtlarken “Geldiği zaman havaalanında tutuklanma ve kelepçelenme gibi endişesi vardır” yanıtını verdi. UBP, DP ve YDP’nin Meclis’te toplam 26 sandalyesinin bulunduğunu, bu durumda Özgürgün’ün istifasının reddine kesin gözle bakıldığı kaydedildi.

Tatar’dan, Özgürgün’e destek
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı, Başbakan Ersin Tatar, “Lefkoşa Milletvekili Hüseyin Özgürgün’ün milletvekilliğinden istifasını kabul etmeyeceklerini; Meclis’te ret oyu kullanacaklarını” açıkladı.
UBP’den yapılan yazılı açıklama göre; Tatar şu ifadeleri kullandı:
“Sayın Hüseyin Özgürgün Genel Başkanlığımızı yapmış, ülkemize, Bakan, Başbakan olarak hizmet vermiş bir milletvekilimizdir. Sayın Özgürgün, yaşanan bazı gelişmeler sonrasında milletvekilliğinden istifa ettiğini Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı’na bildirmiştir.
Sayın Özgürgün’ün istifanın yürürlüğe girmesi için Meclis’te izlenmesi gereken Meclis İç Tüzüğü’nün öngördüğü bir süreç vardır. 
Meclis İçtüzüğüne göre, bir milletvekili, milletvekilliğinden çekildiğini gerekçeli olarak Meclis Başkanlığına yazılı olarak bildirdiği takdirde Başkanlık Divanı, çekilme isteminin gerçekliğini saptamak için önce bir komite oluşturup konuyu inceler ve bir karar üretir. 
Üretilen karar olumlu ise oylanmak üzere Genel Kurul'a gönderilir.
Genel Kurul, bir milletvekilinin devamsızlığı nedeniyle milletvekilliğinin sona ermesine üye tam sayısının salt çoğunluğu ve açık oylama ile karar verir.
Ulusal Birlik Partisi, Lefkoşa Milletvekilimiz Hüseyin Özgürgün’ün istifasının yürürlüğe girmesi için Meclis’te yapılacak oylamada ret oyu kullanacaktır.
Ulusal Birlik Partisi Sayın Özgürgün’ün milletvekilliğinin sona ermesinden değil, devamından yanadır.”

Erhan Arıklı: Ret oyu vereceğiz
 “Biz dokunulmazlığının kaldırılmasına da karşı çıktık. O yüzden milletvekilliğinin istifasına da ret oyu vereceğiz.
Özgürgün’le defalarca konuştuk. Neden adaya gelmediğini bizlere anlattı.
Kendisine komplo kurulduğunu ve gelmesi halinde tutuklanacağı ve kelepçeleneceği, itibarının zedeleneceği yönünde duyum aldığını, bu yüzden gelmediğini söylemiştir. Biz de kendisine hak veriyoruz.”

Fikri Ataoğlu: Halk seçti halk götürmeli
“Hüseyin Özgürgün’ün istifası genel kurulda oylandığı zaman geçmişte Abbas Sınay için ne yaptıysak aynısını yapacağız. Yani istifasını kabul etmeyeceğiz. Benim görüşüm, kendisini halk seçmiştir, halk götürür. Meclis’teki oyum ret olacak.”

Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2020, 10:29
YORUM EKLE
YORUMLAR
Fevzi Ogelman
Fevzi Ogelman - 4 yıl Önce

Gülünç tiyatro devam ediyor, adam kendisi istafa ediyor, aylardır meclise gelmeden maaş çekiyor, haram para, bizim komedi siyasilerimiz de istifası için ret oyu vereceklermiş.

vatandaş
vatandaş - 4 yıl Önce

Bu haberi okuduktan sonra bu partilere oy yok

hakan
hakan - 4 yıl Önce

Öyleyse size oy yok

adam
adam - 4 yıl Önce

Aynen katılıyorum, suçsuzsa korkmaz gelir aklanır ama gelmiyorsa ömür boyu bu lekeyle anılır

Kıbrıslı
Kıbrıslı - 4 yıl Önce

Doğru bir karar vermiş ama ret oyu veren partiler sn Özgürgün'e iyilik yapmıyor, halka da iyilik yapmıyor, Oy kaybetmesinler diyo doğru verilmiş bir kararın arkasında duracaklarına ret oyu veriyorlar , vicdanlar bunu kabul eder mi. İstifasını kabul edin ki sn Özgürgün daha fazla zarar görmesin halkın nazarında, haketmediği parayı almak istemiyor belli ki, size ne oluyor

UBPli
UBPli - 4 yıl Önce

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adayım kesinlikle belli diyordum , başkasına oy vermeyi de asla düşünmezken şimdi bu partilerin açıklamasından sonra değil adayımı partimi yeniden gözden geçiriyorum.

Cumhur
Cumhur - 4 yıl Önce

Bu saatten sonra UBP , DP, YDP benim için bitmiştir

Ahmet
Ahmet - 4 yıl Önce

Genelde ubp oy veriyoruz birkac sefer dp ye verdik tanidik varidi. Cumhurbaşkanligi ve Genel Secimde hdp ye verecem


SIRADAKİ HABER

banner608

banner474