banner564

Önemli temaslar yapacak

Ankara’da düzenlenecek Dünya Çölleşme ile Mücadele Günü etkinliğine Bakan Oğuz da katılacak

Önemli temaslar yapacak
banner598

 Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, Ankara’da düzenlenen 17 Haziran Dünya Çölleşme ile Mücadele Günü etkinliğine katılıyor.

Bakanlık açıklamasına göre, Oğuz ve beraberindeki heyet, BM ile TC Tarım ve Orman Bakanlığı koordinesinde düzenlenen etkinliğe katılmak için dün Ankara’ya gitti.
Bakan Oğuz’u Ankara Esenboğa Havalimanında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Kemal Köprülü ve diğer yetkililer karşıladı.
Bakan Oğuz, Ankara temasları öncesinde BRT’ye kısa bir açıklama yaptı.
Oğuz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanıtılması adına hem de ilgililerle yapacakları bilgi paylaşımı açısından bu ziyaretin önemine dikkati çekerek şunları kaydetti:
“Çölleşmenin dünyadaki etkilerini biliyoruz. Biz de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ilk defa maalesef sel felaketi ile beklemediğimiz olaylarla karşılaştık. Bu nedenle selde çölleşmenin erozyonun bir parçası. Yine ülkemizde son yıllarda yaşanan kuraklıkta erozyonun ile bağlantılı. Bu çerçevede biz buradaki konferansta bizim ülkemiz adına neler kazanabiliriz veya neler yapabiliriz adına önemli temaslarımız olacak. ”
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz’un Ankara temasları çerçevesinde mevkidaşı Türkiye Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile de görüşecek.
Bakan Dursun Oğuz, bu arada, 17 Haziran Dünya Çölleşme Mücadele Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, çölleşme ile mücadelenin toprakların korunması ve tarımın sürdürebilirliğiyle doğrudan ilişkili olduğunu belirtti.
Oğuz; erozyon, tuzluluk ve çoraklaşma ile tarım arazilerinin yanlış ve amaç dışı kullanımının, ülke topraklarının en önemli sorunu olduğunu söyledi.
Bakan Oğuz, nüfus artışına bağlı olarak tüm dünyada topraklar üzerindeki baskının her yıl biraz daha yoğunlaştığını belirtti.
Oğuz açıklamasında, tüm ülkelerin ortak sorunu olan, iklim değişimleri ve insan etkileri de dâhil olmak üzere, çeşitli etmenler sonucunda oluşan çölleşme ile kuraklığa karşı ortak bir mücadele geliştirmek için hazırlanan BM Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesi’nin, 17 Haziran 1994 tarihinde kabul edildiğini de anımsattı. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
ALFAROMEO
ALFAROMEO - 5 yıl Önce

ÖNCE KALPLER ÇÖLLEŞTİ !

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474