banner564

Önemli temaslar yapılacak

Kuzey Kıbrıs’a son yılların en büyük gazeteci çıkarması

Önemli temaslar yapılacak
banner598
Türkiye Gazeteciler Federasyonu’na (TGF) üye tüm vilayetlerin Gazeteciler Cemiyeti Başkanları bugün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne geliyor. 
   Kıbrıs Türk Gazeteciler Cemiyeti’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek olan ‘Başkanlar Konseyi’ toplantısı nedeniyle üst düzey temaslar ve Kıbrıs sorunu ile Türk-Yunan ilişkileri konusunda tartışmalar yapılacak.
   Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Reşat Akar ve TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca’nın eşlik edeceği heyet bugün 15.30’da Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından kabul edilecek.
   Yarın ise saat 10.30’da GAÜ Lefkoşa Kampüsü’nde Kıbrıs Sorunu’ ve ‘Türk-Yunan İlişkileri’ konulu bir panel yapılacak. Panelin açış konuşmasını ise Üçüncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu yapacak. GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar da, konuk gazetecilere üniversitenin uluslararası ilişkiler konusundaki yeni atılımları hakkında bilgilendirme yapacak.
   Panel nedeniyle Türkiye’nin tüm vilayetlerinde yayınlanan gazetelerden güncel örnekler sergilenecek.
   Kıbrıs Türk Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Reşat Akar, Kıbrıs sorununa ilişkin son gelişmeleri anlatacak ve katılımcıların soularını yanıtlayacak.

Gala Gecesi Merit’te

   TGF Başkanlar Konseyi’nin KKTC buluşması ve Kıbrıs Türk Gazeteciler Cemiyeti’nin 54’üncü kuruluş yıldönümü galası yarın akşam saat 20.00’de Merit Crystal Cove Otel’de yapılacak. Gala gecesinin konukları İkinci Cumhurbaşkanı ve CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat ile UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, konuklara hitap edecek, ayrıca Kıbrıs Türk basınına uzun yıllar hizmet verenlere plaket takdim edilecek.
   Şato Lambousa ve Merit Crystal Cove Otellerinde konaklayacak olan gazeteciler, Geçitköy barajında Türkiye’den su akışını izleyecek.
   TGF Başkanlar Konseyi toplantısı Çarşamba günü GAÜ Karaoğlanoğlu kongre salonunda yapılacak.

KKTC için büyük olay

   Kıbrıs Türk Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Reşat Akar, organizasyonla ilgili açıklamasında, “Kıbrıs sorununun en kritik aşamasında Türkiye’nin tüm vilayetlerini kapsayan Gazeteciler Cemiyeti başkanlarının ülkemize gelmesi büyük bir olaydır”dedi.
   KKTC’yi şimdiye kadar böylesi kalabalık ve etkili bir gazeteci grubunun ziyaret etmediğine dikkat çeken Akar, “Sesimizin Anadolu halkına duyurulması açısından bundan daha büyük ve daha etkili bir organizasyon olamazdı”şeklinde konuştu.
   Akar, Başkanlar Konseyi toplantısının KKTC’de yapılmasını sağlayan TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca ve tüm yönetim kurulu üyelerine teşekkür borçlu olduklarını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2015, 11:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473