banner564

Önemli tespit

Denktaş; BM ve AB tarafından şımartılan Rumların çözümü engellediğini söyledi

Önemli tespit
banner598

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Serdar Denktaş, Rumların çözümü engellediğini, onların çözümün önünde engel olarak durmasının nedeninin de BM, AB, diğer dünya ülkelerinin kendilerini şımartması olduğunu söyledi.
Denktaş, Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği’ni ziyaret etti.
Denktaş konuşmasında, “Derneğe her geldiğimde resimlere bakarak neler geçirdiğimizi hatırlarım” diyerek, bunları hatırlayarak, saygı duyarak “vatan” diye bıraktıkları bu topraklar üzerinde kurulan devlete de sahip çıkarak yola devam etmenin en önemli görev olduğunu söyledi.
Henüz siyasette olmadığı dönemde Ulusal Konsey’in, 1985 Anayasası hazırlanırken Kurucu Cumhurbaşkanı’na en büyük ısrarı olduğunu ve Başkanlık sistemi ile devam edilmesi gerektiğini söyleyen Denktaş, Kurucu Cumhurbaşkanı’nın kendisine “Rumların Ulusal Konseyi var. Ne kadar ayrı fikirlerde olsalar da Kıbrıs sorunu gündeme geldi mi birleşebiliyorlar ve tek hedefte hareket edebiliyorlar. Ama bizde durum öyle değil. Herkes bir taraftan çekiyor. Ulusal Konsey oluşturup tek görüşte, tek hedefte birleştirmem mümkün değil” yanıtını verdiğini ve bu nedenle parlamenter sistemin tercih edildiğini ifade etti. 

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2020, 10:33
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ozlem ozogmen
Ozlem ozogmen - 3 yıl Önce

tespit waaayy bee tespit serdar lan tesbihmi tespitmi tepsimi yoksa
o guzelim insanlari kullaniyor

Ozlem ozogmen
Ozlem ozogmen - 3 yıl Önce

Dun bildir guzel kucuk cocuklari bugun ccagresiz guzel insanlari utanmadan kullan ama olmaycak caldiklarini vericen

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474