banner564

onlarca kişiye sahte çalışma izni verdiler

Muhaceret Dairesi’ne ait mührü sahteleyen Pakistan uyruklu zanlıların, internet kafede kurduğu sistemle onlarca kişiye çalışma izni verdiği ortaya çıktı

onlarca kişiye sahte çalışma izni verdiler
banner598
Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Cürümleri Önleme Şubesi tarafından önceki gün kent merkezinde gerçekleştirilen operasyonda, sahte çalışma izni düzenledikleri gerekçesiyle gözaltına alınan beş zanlı dün Girne’de mahkemeye çıkarıldı.
Mahkeme, polisin sunduğu ifade doğrultusunda; Pakistan uyruklu Waseem Akhtar, Mohammad Fahad, İmran Arshad, Abu Bakar Firaz ve Sajid Masood Mohammad Boota hakkında 3 gün tutukluluk kararı aldı.
Duruşmada aktarılan olgularda zanlıların Maliye Bakanlığı Muhaceret Şubesi’ne ait mührü sahteledikleri ve bu yolla para kazandıkları ortaya çıktı.
Polis, 8 Mayıs tarihinde Pakistan uyruklu Muhammed Adnan Amjad’ın polise gelerek şikâyetçi olduğunu, pasaportunu Pakistan uyruklu Waseem Akhtar’a verdiğini, kendisine çalışma izni çıkartmak için 700 Euro nakit para aldığını, pasaportu kendisine iade etmek için ise 700 Euro daha para istediğini ancak çalışma izni mührünün sahte olduğunu öğrendiğini kaydetti.

Şikayet yakalattı…
Polis, önceki gün polis ekiplerinin Girne’de Ramadan Cemil Meydanı’nda operasyon düzenlediğini, MG565 plakalı araç içerisinde Waseem Akhtar, Mohammad Fahad ve İmran Arshad’ın tespit edildiğini söyledi. Araçta yapılan aramada şikâyetçi Muhammad Adnan Amjad’a ait üzerinde sahte olduğu düşünülen Maliye Bakanlığı Muhaceret Şubesi’ne ait öğrenci izni mührünün sürücü koltuğunun arka gözünde bulunarak emare olarak alındığını kaydeden polis,  pasaport üzerinde inceleme yaptıklarını söyledi. 

Pasaporttaki mühür sahte…
Polis, 30 Eylül 2014 ile 30 Eylül 2015 tarihlerini kapsayan öğrenci izni için Maliye Bakanlığı Muhaceret Şubesi’ne başvuru yapılmadığını, pasaporttaki mührün sahte olduğu ve kayıtlarda bulunmadığının tespit edildiğini belirtti.
Araçta tespit edilen zanlıların sorgulandığını ve yeni isimlere ulaştıklarını kaydeden polis, Pakistan uyruklu bir şahsın para karşılığı daha birçok Pakistan pasaportuna benzer şekilde sahte mühür vurduğunu öğrendiklerini söyledi. 

Kafe değil sanki muhaceret dairesi
Polis, suçla bağlantılı olduğu düşünülen zanlı Abu Bakar Firaz’ın çalışmakta olduğu Dr. Küçük Bulvarı Blue Palace Apt No 29 Girne adresinde bulunan ve işletmeciliğini Sajid Masood Mohammad Boota’nın yapmakta olduğu internet kafede arama yaptıklarını ve birçok farklı kişiye ait üzerlerinde benzer mühürlerin vurulu olduğu pasaport fotokopilerinin bulunduğunu vurguladı. Zanlı Abu Bakar Firaz ve Sajid Masood Mohammad Boota’nın da gözaltına alındığını kaydeden polis, sahte mührün ve pasaportların arandığını, bir şahsın ise halen bulunamadığını ifade ederek, zanlıların 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını talep etti. Talebi değerlendiren mahkeme zanlıların 3 gün süre ile tutuklu kalmasına karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2015, 09:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474