banner564

Önümüzde uzun bir yol var   

HP milletvekili Jale Refik Rogers, sosyal medyadan mesaj verdi:

Önümüzde uzun bir yol var   
banner598

  Halkın Partisi (HP) milletvekili Jale Refik Rogers, kadına yönelik şiddet konusunda alınması gereken önlemler olduğunu belirtti. Rogers, sosyal medya paylaşımında şu görüşlere yer verdi:

   “Kadına yönelik şiddete karşı uluslararası mücadele ve dayanışma günü dolayısıyla düzenlenen farkındalık yürüyüşünde biz de vardık. Poliste kadına şiddeti önleme şubesi oluşturulması, İçişleri Bakanlığı’nda cinsiyet odak noktası personelinin belirlenmesi, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairesi’nin bina ve personeli ile ilgili Bakanlar Kurulunda karar alınması bu hükümet döneminde olan olumlu şeylerdir. 
   Ama hala devletin bir sığınma evi olmaması, sosyal hizmetler ve polis ağının düzgün işlememesi, toplumsal cinsiyet eşitliği bağlamında gerek kamu personelinin ve polisin eğitimi, gerek okullarda küçük yaştan eğitimin olması gibi daha atılacak çok adım, yürüyecek upuzun bir yol vardır. Bu yolda ben de varım. Başarı birlik olarak, mücadele ettikçe gelecektir.” 

Gülşah Manavoğlu: Uyanmaya başlıyoruz

   Halkın Partisi milletvekili Gülşah Sanver Manavoğlu da, dünkü yürüyüşle ilgili duygularını sosyal medya hesabından paylaştı. Manavoğlu şöyle dedi:
  “ Birlik beraberlik olmadığı sürece bazı şeyler başarılamaz , her günümüz bugün gibi olursa ve hep birlikte yürürsek hiçbir engel önümüze çıkamaz , işte buna ihtiyacımız var bizim ... 
    Uyanmaya başlıyoruz ... Bu yolda biz de varız!” 

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2018, 11:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473