banner564

Orası banka mıymış?

KKTC Merkez Bankası’nı kundaklamaya çalışan 27 yaşındaki Hakan Doğanay’ın mahkemedeki savunması herkesi güldürdü

Orası banka mıymış?
banner598

 Suna ERDEN

İçerisinde yanıcı madde olan iki pet şişeyi ateşledikten sonra KKTC Merkez Bankası’na atarak kundaklamaya çalışan, kamera kayıtlarından kimliği tespit edilerek Lefke’de yakalanan 27 yaşındaki Hakan Doğanay, dün tutuklama talebiyle Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada olayla ilgili bulgular ve zanlı hakkındaki iddialar aktarıldı.
Soruşturmayı yapan polisin aktardığına göre; zanlı 20 Haziran saat 01. 05 sıralarında Lefkoşa Bedrettin Demirel Caddesi’nde bulunan ve KKTC Merkez Bankası’na oldukça yakın olan bir benzin istasyonuna giderek bir buçuk litre akaryakıt aldı. 

Benzin istasyonundan tespit edildi
Zanlı aldığı benzini iki pet şişeye doldurduktan sonra saat 01.10 sıralarında KKTC Merkez Bankası’na gitti. Peş şişeleri ateşe veren zanlı, bunları bankanın giriş kapısının önüne attı ve oradan uzaklaştı. Küçük çaplı yangın kendi kendine sönerken, binanın kapısı önündeki paspas ile alüminyum korkuluk yandı, mermer zemin islenerek zarar gördü. Kundaklama olayı sabah banka çalışanlarının işe başlamasıyla saat 07.30 sıralarında fark edilerek polise bildirildi. Çevre güvenlik kameralarını incelemeye alan polis, yakındaki benzin istasyonunun görüntülerinden zanlıyı tespit etti.

Banka olduğunu bilmiyormuş
Polis, kimliği belirlenen zanlıyı Lefke’de gözaltına aldı. Zanlı dün mahkemeye çıkarılarak hakkında ilk etapta bir gün tutukluluk emri alınırken, polis soruşturmanın devam ettiğini, kamera görüntülerinin inceleneceğini söyledi. Söz hakkı alan zanlı, “Oranın KKTC Merkez Bankası olduğunu bilmiyordum” dedi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473