banner564

Örnek doğa sevgisi

Yıllardır atıl durumda olan Sütlüce Köyü yakınlarındaki Mutti Tepesi’ne, bölge halkının girişimiyle 500 kök fidan dikildi

Örnek doğa sevgisi
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’ya bağlı Sütlüce Köyü yakınlarında yıllardır atıl durumda  Mutti Tepesi’ne bölge halkının girişimiyle 500 kök fidan dikildi.
Sütlüce Kalkınma Derneği, Sütlüce Avcılar ve Atıcılar Birliği, Sütlüce Muhtarlığı ve bölge halkının girişimiyle gerçekleşen örnek doğa sevgisi sonucu Mutti Tepesi küçük bir fidanlığa dönüştü.
Diyalog’a konuşan Sütlüce Muhtarı Hüseyin Kaptan, yıllardır atıl durumda bulunan ve köylerinin simgelerinden biri olan Mutti Tepesini yeşillendirmek ve halka kazandırmak için böyle bir etkinlik gerçekleştirdiklerini ifade etti. Yeşil ada diye anılan ülkemizin neredeyse yeşile hasret kaldığına dikkat çeken Kaptan, bu etkinliğin diğer bölgelere de örnek olmasını diledi.
Tepeye 500 kök fidan diktiklerini anlatan Kaptan, gelecek neslin yıllar sonra tepeye baktığı zaman kuru ıssız bir yer değil, ağaçlarla dolu yemyeşil bir yer göreceğini söyleyerek, etkinliğe katkı koyan herkese teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2016, 10:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474