banner564

Ortak coşku 93 yaşında

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Türkiye ile birlikte KKTC’de de çeşitli etkinlik ve törenlerle kutlandı

Ortak coşku  93 yaşında
banner598

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Türkiye ile birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) de çeşitli etkinlik ve törenlerle kutlandı.

Etkinlikler çerçevesinde dün akşam saatlerinde Başkent Lefkoşa’nın Dereboyu olarak bilinen caddesinde 29 Ekim şöleni gerçekleştirildi.
Türkiye Cumhuriyeti'nin 93. kuruluş yıldönümü dolayısıyla ilk tören dün sabah saat 09.30'da başkent Lefkoşa'da Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma ile başladı.
Törende protokol sırasına göre çelenkler anıta sunuldu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi. Tören, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay'ın Anıt Özel Defteri’ni imzalamasıyla tamamlandı.
Törene, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Meclis Başkan Vekili Hüseyin Avkıran Alanlı, Başbakan Hüseyin Özgürgün, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, 2. Cumhurbaşkanı ve Ana Muhalefet CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Ömer Paç, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, Yüksek Mahkeme Başkanı Narik Şefik, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, bakanlar, milletvekilleri, askeri erkan, devlet ve Türkiye Büyükelçiliği yetkilileri, LTB Başkanı Mehmet Harmancı, muharip dernekler, kurum kuruluş ve diğer dernek temsilcileri katıldı.


İskele’de cumhuriyet coşkusu
Öte yandan Türkiye Cumhuriyeti’nin 93. kuruluş yıldönümü İskele’de kutlandı.
Atatürk Anıtı’nda yer alan ve protokol sırasına göre Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulması ile başlayan tören saygı duruşu ve istiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesi ile devam etti. Açıklamada şöyle denildi:
“Kortejin İskele Belediyesi önünden GKK’lığı Bandosu eşliğinde Ecevit Meydanı’na gelmesi ile ikinci bölümü başlayan törende, İskele Kaymakamlığı adına Kaymakamlık Muavini Mustafa Ürüncüoğlu, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, KTBK adına Hava Savunma Yarbay Saim Tabak, GKK adına Piyade Yarbay Cumhur Yazgan, siyasi parti temsilcileri ile askeri erkânın yanı sıra İskele Polis Müdür Yardımcısı Hüseyin Sağıroğlu ve kurum kuruluş temsilcileri de hazır bulundu.

Güzelyurt’ta tören düzenlendi
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 93. yıldönümü, Güzelyurt’ta düzenlenen törenlerle kutlandı.
Güzelyurt Belediyesi açıklamasına göre, Atatürk Anıtı önünde saat 11.30’da başlayan törene Güzelyurt Kaymakamı Tevfik Diren, üst düzey askeri protokol, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, siyasi parti temsilcileri, kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile okullar katıldı.
Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören, protokol sırasına göre çelenklerin konmasıyla başladı. Şehitler için saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi.
Güzelyurt’taki tören Arkeoloji ve Doğa Müzesi önünde Güzelyurt Kaymakamı Tevfik Direnç tarafından halkın bayramının kutlanmasıyla devam etti.
Cumhuriyet şiirinin okunması ve Güzelyurt Sanat Derneği’nin halk dansları gösterilerinin ardından tören kortej geçişiyle sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2016, 09:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473