banner564

Halkı hazırlıyor

Yunanistan’ın ‘OHİ’ gününde şahlanan Başpiskopos Hrisostomos “gerekirse yeniden ‘hayır’ diyeceklerini” açıkladı

Halkı hazırlıyor
banner598
Yunanistan’ın 28 Ekim 1940’ta, İtalyan cuntasının Yunanistan’ı üs ve geçiş güzergahı olarak kullanma talebine ret cevabı vermesinin yıldönümü olan “Ohi (Hayır) Günü”, Güney Kıbrıs’ta düzenlenen ayinler ve öğrencilerin yaptığı yürüyüşlerle kutlandı.
   Politis gazetesi “Ohi Günü” nedeniyle Ay.Yoannis Kilisesi’nde Başpiskopos Hrisostomos’un yönettiği bir ayin düzenlendiğini ve ayine, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in yanı sıra Meclis Başkanı Dimitris Şilluris, Yunanistan’ın Güney Kıbrıs’taki Büyükelçisi İlias Fotopulos, Eğitim Bakanı Kostas Kadis’in ve askeri erkânın katıldığını yazdı.
   Ayinin ardından Anastasiadis ve Fotopulos, Yunan Büyükelçiliği önündeki törene katılarak halkı selamladı.
   Habere göre diğer ilçelerdeki etkinlikler de, sabah çanların erkenden çalmasıyla başladı ve kiliselerde düzenlenen ayinler ve öğrencilerin yürüyüşleriyle devam etti.

Anastasiadis:İşgal altındayız

  Ay. Yoanni Kilisesi’ndeki dini törenin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Anastasiadis, 28 Ekim’in kendilerini gururlandıran kişilere saygı duyma günü olduğunu belirtti.
   Aynı zamanda 28 Ekim’in tüm vatanın özgürlüğünü sağlamak için yapmaları gerekenleri düşünme günü olduğunu söyleyen Anastasiadis, “İşgal altındayız ve bu kimsenin görmezden gelemeyeceği bir gerçektir” iddiasında bulundu.
   Anastasiadis, vatanın bir yarısında özgür bir şekilde yaşadıklarına da işaret ederek, mücadelelerle yeniden birleşmeyi ve memleketin işgalden kurtuluşunu sağlamaları gerektiğini, bunun görevleri olduğunu savundu.

Hrisostomos uyardı

   Rum Başpiskopos İkinci Hrisostomos da “Atalarımızın mesajı sanırım bize yolu aydınlatıyor” dedi.
   “OHİ”nin bir kez daha tekrarlanmasını istemedikleri için Hükümete destek verdiklerini söyleyen Hrisostomos “Ancak Kıbrıs halkına hizmet etmeyecek bir şeyin gelmesi durumunda halkın mücadelesini aydınlatan OHİ yeniden tekrarlanabilir” dedi.
   Yunanistan’ın Güney Kıbrıs Büyükelçisi İlias Fotopulos da Kıbrıs sorununa kalıcı ve işlevsel bir çözüm bulunması için metotlu bir şekilde çalıştıklarını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2016, 09:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473