banner564

Ortak hedef çözüm

TDP ve AKEL, Kıbrıs sorununda gelinen son aşama ile iki toplumlu etkinlikleri değerlendirdi

Ortak hedef çözüm
banner598
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Milletvekili Zeki Çeler, Parti Meclisi Üyesi Ercan Hoşkara, MYK Üyesi Cemal Varoğlu ile Dışilişkiler Komitesi Üyesi Hulusi Kilim’den oluşan TDP heyeti, dün, Andros Kiprianu başkanlığındaki AKEL’i ziyaret etti. Güney Lefkoşa’daki AKEL Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen görüşme bir saat 15 dakika sürdü.
Kıbrıs sorununda gelinen son aşama, iki toplumlu etkinlikler ve iki partinin yapmayı planladığı ortak etkinliklerin değerlendirildiği görüşmede, iki parti arasında oluşturulan ortak komitenin 21 Eylül’de yeniden toplanmasına da karar verildi.
Görüşmeden sonra açıklama yapan TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, böylesi kritik bir süreçte AKEL yetkilileri ile gerçekleştirilen görüşmeden duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve görüşmeyi oldukça samimi ve yararlı olarak niteledi.
AKEL ve diğer çözüm güçleri ile birlikte çok daha sık bir araya gelerek sürece destek olmaya devam edeceklerini belirten Özyiğit, “Tek ortak amacımız var, o da bölünmüş adamızı yeniden birleştirmektir” dedi.
AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu da, esaslı sorunların aşılması ve iki toplumun çoğunluğunun taleplerine yanıt verecek sonuca ulaşılması için ortaya çok çaba konulması gerektiğini ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2015, 09:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474