banner564

Ortak zemin bulunmalı

İngiliz müsteşar Lidington, Maraş’ın iadesini soran milletvekiline, kamsamlı çözüm için yaratılan fırsaattan söz etti

Ortak zemin bulunmalı
banner598
   İngiltere Dışişleri Bakanlığı’nın Avrupa konularından sorumlu Müsteşarı David Lidington, Kıbrıs’ta iki toplum arasında özlü müzakereler yapılmakta olduğunu, her iki tarafın da şu anda öteki tarafın tez ve endişelerini çok daha iyi hissettiğini ve bir dizi konuda ortak zemin arama çabalarına başladıklarını söyledi. 
   Rum basını, Kuzey Londra Muhafazakar Partili Milletvekili David Burrows’un Barış Harekatı’nın 40’ıncı yıldönümü dolayısıyla İngiltere Başbakanı David Cameron’a ve yeni Dışişleri Bakanı Philip Hammond’a yönelttiği sorulara, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Lidington’un verdiği yazılı cevabı aktardı. 
    Habere göre Lidington, Kıbrıs’taki her iki tarafın da, çözüm çabalarını önümüzdeki aylarda yoğunlaştırma arzusunu dile getirdiğine işaret ederek “Liderlerin, en kısa zamanda kapsamlı bir çözüme ulaşma taahhütlerini selamlıyoruz. Meydan okumalara rağmen son yıllarda sürdürülebilir çözüme ulaşılması için daha iyi bir konjonktür yoktur” dedi. 

Maraş konusu

   Maraş konusuna değinirken “Büyük Britanya Mağusa Derneği üyelerinin duygularının ne kadar güçlü olduğunu anlıyorum” diyen Lidington şunları ekledi:

   “Londra, Güvenlik Konseyi’nin Maraş’a atıfta bulunulan 789 ve 550 sayılı kararlarına tam destek veriyor. Meseleyi Kıbrıslı Türklerin ve Türk makamlarının gündemine getirdik. Nihayetinde kapsamlı bir çözümün bu kapsamlı meselenin çözümü için en iyi fırsat olduğu inancım değişmedi. Birleşik Krallık, Maraş meselesini de kapsayacak bir çözüm için müzakereleri desteklemeye devam edecek.”

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2014, 09:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473