banner564

Ortamı zehirlemiş

Anastasiadis, dış Rumlar konferansının açılışında Türkiye’nin sondaj faaliyetlerinden şikayet etti

Ortamı zehirlemiş
banner598

 Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, her yıl geleneksel olarak düzenlenen dış Rumlarla ilgili konferansın dün akşamki açılışında yaptığı konuşmada, Kıbrıs sorunundaki icraatları konusunda kendisine yöneltilen eleştirileri yanıtladı.
   Politis gazetesi, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, 20’nci Dünya Kıbrıslılar Diasporası Konferansı’nın açılış konuşmasında, yapıcı tavrı ve Kıbrıs sorununun çözüm sürecinin devam etmesi isteğine ilişkin niyetlerinden şüphe duyanlara net mesajlar gönderdiğini yazdı.
   Habere göre Anastasiadis, Kıbrıs sorununa çözüm sağlanamamasının nedeninin, tüm bu yıllarda Kıbrıs Rum tarafı mı yoksa bugüne kadar süren Türk uzlaşmazlığı ve provokasyonu olup olmadığını düşünmeleri için herkese çağrıda bulundu.
   Anastasiadis, yol çıkışı sürecinde bulunan bir politikacının, tek kaygısının gelecek nesillere olumlu bir gelecek bırakmak olduğunu, başka bir şey olmadığını söyledi.
   Kıbrıs sorunundaki sürecin ileriye götürülmesi için sarf edilen tüm çabaları desteklemeleri ve böylesi kritik bir dönemde tavırlarıyla bölünmemeleri için herkese çağrıda bulunan Anastasiadis, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Kıbrıs sorunu için görevlendirdiği geçici özel danışmanı Jane Holl Lute’un ziyaretinin amacından da söz ederek, Lute’un ziyaretinin referans şartlarında uzlaşma sağlamayı amaçladığını, olumlu bir sonuç alınması veya anlaşmazlıkların azaltılması durumunda da BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile sonraki adımların ele alınması için üçlü görüşmenin yapılmasının beklendiğini söyledi.
   Türkiye’nin, Doğu Akdeniz’deki faaliyetleri üzerinde de duran Anastasiadis, bu faaliyetlerin, ortamı zehirlediğini ileri sürdü.
  Anastasiadis, amacın; tüm Kıbrıslıların, vatandaşların insan haklarına saygı duymasıyla yaşayabilir, işlevsel bir devlete dayalı olacak geleceğin Kıbrıs’ın da birlikte yaşamasının sağlanması olduğunu belirtti.
   Kıbrıs Türk tarafının önerdiği siyasi eşitlikten de söz eden Anastasiadis, Kıbrıs Rum tarafının bu talebi, önerildiği şekliyle, eşitsizlik ve haksızlık olarak addettiğini de savundu.
   Anastasiadis konuşmasında ayrıca, Kıbrıs sorununun çözümü için verdikleri mücadeleye destek vermelerinden dolayı dış Rumlara teşekkürlerini sundu ve en kısa zamanda Kıbrıs sorununun çözümünden başka bir şey olmayan, herkesin istediği sonuca ulaşılması temennisinde de bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473