banner564

Bitmeyen çile

Araç Kayıt, Muayene ve Ruhsatlandırma dairesinde personel eksikliği nedeniyle uzun süre beklemek zorunda kalan vatandaşlar isyan etti

Bitmeyen çile
banner598

 Ömer KADİROĞLU

   Kuzey Kıbrıs’ta devletin en fazla gelir elde ettiği dairelerin ilk sırasında yer alan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı Araç Kayıt, Muayene ve Ruhsatlandırma dairesinde 30 yıldan beri 
Aynı çile yaşanıyor. Araç ruhsatlarını yenilemek için ilgili daireye gitmek zorunda kalan vatandaşlar bazı zamanlarda ‘bilgisayar arızası’, bazı zamanlarda ise personel eksikliği yüzünden uzun süre işlem yaptıramıyor.
   Dün işlem yaptırmak ve devlete vergi ödemek amacıyla Araç Kayıt Dairesi’ne giden ve uzun süre beklemek zorunda kalan vatandaşlar adeta isyan noktasına geldi. Diyalog’u arayan ve muhabir isteyen vatandaşlar “her yıl aynı çileyi yaşamaktan usandık” diyerek tepkisini dile getirdi.
   Diyalog muhabirleri daha sonra ilgili daireye giderek yaşanan sıkıntının ‘personel eksikliğinden’ kaynaklandığını öğrendi. Bazı personelin yaz tatilinde olması nedeniyle hizmetlerde aksama olduğunu kabul eden ilgililer, vatandaşa hizmet için yoğun çaba harcadıklarını söylediler.
   Vatandaşlar ise, KKTC’de tahsilat işlerinin bile doğru dürüst yapılamadığını belirterek, iş yoğunluğu olmayan dairelerde fazla personelin bulunduğunu, çok iş olan yerlerde ise personel sıkıntısı yaşandığını belirterek, bu kadar basit bir soruna çözüm getiremeyen siyasileri eleştirdi.
   Bir vatandaş “Diyalog olmasaydı halkın çilesini kim dile getirecekti?” diyerek, aksak işler konusunda yapılan uyarıcı yayınların kendilerini umutlandırdığını kaydetti.  

YORUM EKLE
YORUMLAR
Eyvallah
Eyvallah - 5 yıl Önce

Türkiye de araç kayit sistemini örnek alın. Noterler araç satışını yapsın vatandaş hiç beklemesin. Farkı görün.

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474