banner564

Kanser hastaları tepkili

Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde mamografi cihazının 2 aydan beri çalışmadığı bildirildi

Kanser hastaları tepkili
banner598

Çiğdem AYDIN 
   Kanser hastaları, Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde mamografi cihazının bozuk olduğunu belirterek, tamir edilmemesini sert bir dille eleştirdi.
   Diyalog’un görüşlerine başvurduğu Başhekim Adil Özyılkan, cihazın 2 aydan beri bozuk olduğunu doğrularken, tamirat için yazışmaların yapıldığını söyledi.
tamirat beklediğini doğruladı.
   Kanser hastası bir vatandaş, Diyalog’u arayarak yaşanan sıkıntıya dikkat çekti ve önemli noktalara vurgu yaptı. 
   İsmini vermek istemeyen vatandaş, aynen şöyle dedi:
   “Ben 4 yıl önce göğüs kanseri ameliyatı geçirdim. Düzenli olarak mamografi çektirip kontrollerimi yaptırırım. Mamografi konusunda 6 aydır sıkıntı yaşarım. 2 aydır randevu tarihi bekliyorum. Yanıt alamadığım için, hastaneye gittim. Oradaki ilgili görevli, ‘Cihaz bozuk, size bildirmeyi unuttuk’ dedi. 5 Eylül’de kontrolüm var dediğim zaman ise, ‘Dışarıdan çektirin’ yanıtını aldım. Bunun üzerine, röntgen çeken sorumlu bayana gittim. Orada da, ‘Ben artık, karar aldım. Onkoloji hastalarına röntgen çekmeyeceğim. Çünkü ışın alırım, eksik personel vardır’ yanıtıyla karşı karşıya kaldım. Bizim gibi hastalar, paramız varsa özele gidebiliriz. Yoksa yaşamak için hastaneye gelmeye mecburuz. Üstelik ilaçlarımız çok pahalı.”
   Vatandaş, Onkoloji Merkezi’ndeki sağlık personelinin özveriyle çalışması gerektiğini ifade ederek, personelin, gerek tedavi süreci gerekse hastaların psikolojisi konusunda gereken hassasiyeti göstermesi gerektiğine vurgu yaptı. 

Başhekim Özyılkan: 2 aydır bozuk 
   Cihazın, 2 aydır bozuk olduğunu doğrulayan hastanenin başhekimi Adil Özyılkan, eski olan cihazın tamiri için gerekli yazışmaların uzun sürdüğünü savundu.
   Başhekim Adil Özyılkan, şöyle dedi:
   “Mamografi cihazı, 2 aydır bozuktur, doğrudur. Eski bir cihazdır. Biz bunun için üretici firmaya ulaştık. Fakat firma, başka bir firmaya devretmiş. Bizi yönlendirdiler, ulaştık. Gerekli yazışmalar yapıldı. Bu bir süreçtir ve bu tür yazışmalar zaman alıyor.
   İlgili firma, bizlere yanıt verdi ve dedi ki, önümüzdeki hafta hastaneye gelip, cihaza bakacak. Umarım düzeltilebilecek bir problemdir. Çünkü sorun, cihaz arızasıdır ve teknik bir sorundur.”
   Adil Özyılkan ayrıca, hastane personelinin keyfi iş yaptığı iddialarına ise “Hastanemizdeki personelimiz, hastalara, keyfi davrandıysa veya kaba bir tavır sergilediyse, ricamız, başhekimliğe şikâyet dilekçesi vermeleridir. Dilekçe gelsin, hemen ilgilenelim” dedi.  


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473