banner564

Lefkoşa Halk Dansları Festivali Çağlayan Parkı’nda pazar akşamına kadar sürecek

Uluslararası katılım var

Lefkoşa Halk Dansları Festivali Çağlayan Parkı’nda pazar akşamına kadar sürecek
banner598

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin (LTB) kurumlar ve derneklerle birlikte organize ettiği 13’üncü Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali önceki akşam kortej yürüyüşü, açılış konuşmaları, konser ve gösterilerle başladı.
Pazar günü tamamlanacak festivale, Türkiye, Polonya, Macaristan ve Meksika’dan da konuk ekipler katılıyor.
Lefkoşa Otobüs Terminali’nde bir araya gelen ekipler, buradan Çağlayan Parkı’na kortej yürüyüşü gerçekleştirerek festivalin açılışını yaptı.
LTB’den yapılan açıklamaya göre, Çağlayan Parkı’nda başlayan etkinliğe Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, TDP Milletvekili Zeki Çeler, LTB Başkanı Mehmet Harmancı, bürokratlar, LTB Meclis üyeleri, bazı bölge muhtarları, kurum temsilcileri ve halk katıldı.
Festivalin açılışında, Gençlik Merkezi Birliği Başkanı Mustafa Özgü, LTB Başkanı Mehmet Harmancı birer konuşma yaptı.
13. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali renkli programıyla izlemeye gelenleri keyiflendirdi. Gecede ilk olarak LBO konser verdi, ardından sahne alan LTB Engelsiz Dans Okulu öğrencileri Eğitmenleri Umut Öksüz ve Ayşe Kişmir’in eşliğinde gösterdikleri performanslar ile ayakta alkışlandı. 
Gecede yerli gruplardan HASDER, Gençlik Merkezi, FOLKDER, FOGEM, ASD, GÖÇTAŞ ve TUFAD yanında misafir ülkeler Meksika, Polonya, Macaristan ve Türkiye’nin halk dansları ekipleri kültürlerini yansıtan dansları ile geceye renk kattı.
Öte yandan festival nedeni ile ülkede bulunan misafir ülke ekipleri ve yerli halk dansları grupları dün Lefkoşa Türk Belediyesi’ne gelerek Başkan Mehmet Harmancı ile bir araya geldi. 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473