banner564

Otizm anlatıldı

LTB Engellemeyen Lefkoşa Birimi semineri düzenledi

Otizm anlatıldı
banner598
Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Engellemeyen Lefkoşa Birimi organizasyonluğunda önceki gün “Otizmde Farkındalık ve Bilinçlendirme” adı altında seminer gerçekleştirdi.
Kıbrıs Türk Sanayi Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte Yakın Doğu Üniversitesi Öğretim Görevlisi Uz. Psikolog Başak Bağlamaz “Otizim Spektrum Bozukluğu”, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Öğretim Görevlisi Niyal Büyükeğilmez ise “Otistik Çocuklar ve Eğitimi” konulu sunum yaptı.
LTB’den yapılan açıklamaya göre, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeni ile gerçekleştirilen ve 2 gün süren etkinliklere, Naciye Torunlar Aksu ve 16 aylıkken otizm teşhisi konulmuş oğlu Ayberk Aksu da katıldı.
Naciye Torunlar Aksu, etkinlikte 2010 yılında evlendiğini ve bu şekilde eşinin ilk evliliğinden dünyaya gelen oğlu Ayberk ile tanıştığını söyledi. Aksu, 5 yıllık süreçte otizm seviyesi yüzde 98’den yüzde 20'lere gerileyen Ayberk’in Kiğılı markası için profesyonel mankenlik yaptığını, piyano çaldığını ve yüzme yarışmalarında dereceler elde ettiğini ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2016, 10:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473