banner564

Oturarak zafer kazanılmaz

Cumhurbaşkanlığı seçiminde “kırgınlıkların kaldırılması” gerektiğini belirten Eroğlu, yarışı ilk turda bitirmek için daha çok çalışılması gerektiğini söyledi

Oturarak zafer kazanılmaz
banner598
Cumhurbaşkanı ve bağımsız cumhurbaşkanı adayı Derviş Eroğlu, önceki gün ziyaret ettiği Gazimağusa’daki seçim bürosunda yaptığı konuşmada, 19 Nisan’daki Cumhurbaşkanlığı Seçimlerini birinci turdan kazanacağına inandığını ifade etti.
Konuşmasında seçimin kazanılması için çalışmanın önemini vurgulayan Eroğlu, “Oturarak zaferi kazanamazsınız” dedi.
Lider olabilmek için kitleleri sürükleyebilmek gerektiğini, başkalarının güdümünde olanların liderlik mertebesine ulaşamayacağını kaydeden Eroğlu, “Ben sizinle 40 yıldır siyasetin içindeyim. 1963’ten beridir de Kıbrıs olaylarının içindeyim. Hepinizle bir geçmişimiz var. KKTC halkı adına, bir zaman limiti içerisinde müzakere masasında yarım kalan işleri bitirmek istiyorum” dedi.
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde “kırgınlıkların kaldırılması” gerektiğini de belirten Eroğlu, “Bir hata, KKTC halkının geleceğini Rum’un iki dudağı arasından çıkacak bir söze bırakabilir” dedi. Eroğlu, KKTC halkının anlaşma istediğini ancak bu anlaşmanın da Rum’un istediği gibi olamayacağını kaydetti.
Bazı adayların tüm Cumhurbaşkanı adaylarıyla televizyon programına çıkmayı reddettiği yöndeki duyumlara da atıfta bulunan Eroğlu, “Bana göre zayıf olan aday var mı diye sordular. Bütün adaylar benim rakibimdir. Ben kimseyi küçük görmem, hor görmem. Cumhurbaşkanı adayı olanları bile hor görenler, ben bu adamlarla programa çıkmam deyip de 3 kişilik bir program yapmaya kalkanlar insana saygıyı bilmiyorlar” diye konuştu.
Ziyarette Demokrat Parti Ulusal Güçler Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş ve Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün de hazır bulundu.

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2015, 09:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474