banner564

Oyun içinde oyun

Liderlerin 20 aydan beri Lefkoşa’da çözemedikleri mülkiyet konusu Cenevre’ye taşındı

Oyun içinde oyun
banner598
Rum lideri Nikos Anastasiadis; yaklaşık 20 aydan beri  KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile sürdürdüğü müzakere sürecinde açık bırakılan mülkiyet meselesini Cenevre’deki son toplantılara taşıdı. Liderlerin saatlerce ele aldığı uzlaşmazlık konuları daha sonra teknik komiteye havale edildi.
   Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, bugün ve yarın devam edecek müzakerelerde liderlerin uzlaşıya varması halinde, 12 Ocak’ta garantiler konusunun ele alınacağını söyledi. Eide, garantör ülkelerin bu toplantıya ‘En üst düzeyde mi’ yoksa ikinci derecede temsilcilerle mi katılacaklarının, ilk 3 günlük toplantıların sonucuna bağlı olacağını belirtti.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis  dün KKTC saatiyle 19.50 bir araya geldi.
Liderler, Cenevre’deki Kıbrıs zirvesi çerçevesinde gerçekleştirdikleri görüşmeyi KKTC saatiyle  22.00’de tamamladı.
Görüşmede liderlerin, daha önce Kıbrıs'ta yapıldığı gibi, Güvenlik ve Garantiler ile ilgili fikir eksersizleri yaptığı öğrenildi.
Cenevre zirvesinde bugün sabah “Yönetim ve Güç Paylaşımı” ile “AB ve Ekonomi” konuları görüşülecek.

İsviçre hükümetinden yemek
Bu arada liderler, saat KKTC saatiyle 22.30’da İsviçre hükümetinin onurlarına verdiği yemeğe katıldı.
Yemeğe, Cenevre’de bulunan Kıbrıslı Türk ve Rum siyasi parti başkanlarıyla iki tarafın müzakere heyetleri da yer aldı.
Elde edilen bilgiye göre yemeğe, Başbakan Yardımcısı Maliye Bakanı, DP Genel Başkanı Serdar Denktaş, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ve TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit katıldı. UBP’yi ise görüşmede Oğuzhan Hasipoğlu temsil etti.

Nami siyasi partileri bilgilendirdi
Müzakereci Özdil Nami de bu süre içinde müzakereler nedeniyle Cenevre’de bulunan Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Başbakan Yardımcısı, DP Genel Başkanı Serdar Denktaş, CTP Genel Başkanı Tufan Erhgürman, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit ve beraberindeki heyetleri bilgilendirdi.

Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2017, 08:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473