banner564

Özgürgün: “Bu bir devrim”

Lefke’de partililerle buluşan Özgürgün, UBP’nin doğrudan demokrasi örneği sergileyerek 10 bin kişi ile kurultaya gittiğini belirtti

Özgürgün: “Bu bir devrim”
banner598
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı ve Genel Başkan Adayı Hüseyin Özgürgün Lefke’de partililerle buluştu.
UBP’den yapılan açıklamaya göre, toplantıda UBP Güzelyurt İlçe Başkanı, Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, UBP Lefke, Yedidalga, Yeşilırmak, Bağlıköy, Bademliköy, Gemikonağı, Denizli, Çamlıköy ve Cengizköy Örgüt Başkanları, Yönetim Kurulu Üyeleri, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Örgütleri yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu. 
UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün toplantıda yaptığı konuşmada, yaklaşık iki buçuk yıl kadar önce UBP Genel Başkanlığına gelirken, “İlk seçimde UBP birinci parti çıkmazsa Genel Başkanlıktan ayrılacağım” dediğini hatırlattı ve “İlk seçim çok uzak değildir. Ben ilk seçimin bir veya bir buçuk yıl içerisinde olabileceğini geçmiş tecrübelerime dayanarak söyleyebiliyorum. En geç iki buçuk sene sonra seçim var. Tek hedefim benim başkanlığımda yapılacak olan seçimde partimizi birinci parti çıkarmaktır. Eğer olmazsa ayrılacağımı bir kez daha söylüyorum. Bundan da geri adım atmam mümkün değil” diye konuştu.

“Sözlerinde durmadılar…”
Özgürgün, 2013 Kurultayında Genel Başkanlığa tek aday olmak istediğini belirttiğini ve arkadaşlarının da bunu kabul ettiğini ifade ederek, söyle konuştu: 
“ ‘Tek aday olursam, başkan olurum ve başkanlıktan sonra bu partiyi bir Genel Seçime götürmek için bana fırsat vereceksiniz’ dedim. Bunu kabul ettiler. Arkadaşların bugünkü tavrının şahsıma haksızlık olduğunu görüyorum. Çünkü sözlerinde durmadılar. Ancak onay verdikleri koalisyon hükümetine beş Bakanın ismini açıkladığım gün beş kişi adaylıklarını duyurdu” .
UBP Olağanüstü Kurultayına kadar Genel Başkanlığa aday olmasına rağmen hiçbir şey konuşmama kararı aldığını ifade eden Özgürgün, “ UBP bir devrim yapmıştır. 10.000 kişiyle kurultaya gidiyoruz ve 10 bin kişi kurultayda oy kullanacak. Artık kurultaylarda her üyenin oyu vardır. Bu bir devrimdir ve doğrudan demokrasidir” diye konuştu.
UBP Güzelyurt İlçe Başkanı ve Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst de yaptığı konuşmada, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün 31 Ekim 1 Kasım tarihlerinde yapılacak olan UBP kurultayı ile ilgili olarak hiçbir şey konuşmadığını, bunun partiye zarar vermekten kaçınmasından kaynaklandığını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2015, 10:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473