banner564

Mitsotakis: “Türk işgali sona ermeli”

Güneyde tamaslar yapan Yunan milletvekili Mitsotakis “Türk işgali sona ermeli” dedi

Mitsotakis: “Türk işgali sona ermeli”
banner598
‘Ulusal öncelik’   

   Yunanistan’daki “Yeni Demokrasi” (Nea Dimokratia) Partisi milletvekili ve başkan adayı Kiriakos Mitsotakis’in dün Güney Kıbrıs’ta bazı temaslarda bulunduğu haber verildi.
   Fileleftheros gazetesinde yer alan habere göre, Mitsotakis, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada “Türk işgalinin sona ermesi gerektiğini ve bunun başlıca ulusal öncelik teşkil ettiğini” iddia etti.
   Gazeteye göre, “bölgedeki oldukça zor bir dönemde, Kıbrıs’ın istikrar kapısı teşkil ettiğini” savunan Mitsotakis, “kendilerini birleştiren bağların sarsılmaz olduğunu” belirtti.
   Mitsotakis’in Anastasiadis’ten önce Rum Maliye Bakanı Haris Yeorgiadis ile görüştüğünü yazan gazete, görüşmede, Rum ekonomisinin son iki yıldır gösterdiği önemli ilerlemenin ele alındığını ifade etti.
   Mitsotakis’in, DİSİ Başkanı Averof Neofitu ile bir araya geldiğini de kaydeden gazete, Mitsotakis’in Neofitu’yu Yeni Demokrasi partisindeki parti içi gelişmeler hakkında bilgilendirdiğini, bununla birlikte görüşmede Kıbrıs sorunundaki gelişmelerin de ele alındığını ifade etti.
Gazeteye göre, Mitsotakis, Neofitu ile “Kıbrıs’ta ne olup bittiği, Kıbrıs sorunundaki ilerleme aynı zamanda Rum ekonomisinin son iki yıldır gösterdiği önemli ilerleme konusunda Neofitu ile çok esaslı bir görüşme yaptıklarını” dile getirdi.
Habere göre, DİSİ Başkanı Neofitu ise Mitsotakis’le görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada, Yeni Demokrasi partisi için iyi dileklerde bulundu; akabinde de Troyka’yı “Rum kesimindeki çalışma ortağı” olarak gördüklerini ifade etti.
Gazeteye göre, Neofitu, Rum kesiminde bazı şeyleri değiştirmek, ülkenin ihtiyacı olan gerekli reformları yapmak, bozulan bazı şeyleri düzeltmek ve daha iyi bir “Kıbrıs” yaratmak için Troyka ile iş birliğine girdiklerini sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2015, 10:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473