banner564

Özgürgün: “Koalisyon çok uyumlu”

Özgürgün, parti kurultayının 31 Ekim’de yapılacağını ve erteleme talebi olmadığını yineleyerek, hükümet çalışmaları hakkında bilgi verdi

Özgürgün: “Koalisyon çok uyumlu”
banner598
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, parti kurultayının 31 Ekim’de yapılacağını yineledi ve tarih ertelemesine yönelik çalışmanın resmi olmadığını vurguladı. Özgürgün, “Ertelenirse ve üye yazımı yapılacaksa tüzük gereği ancak 6 ay sonra olabilir” dedi.
UBP’nin ciddi ve köklü bir değişimden geçtiğini belirten Özgürgün, CTP-BG ile koalisyon konusunda ise, “Hiçbir sıkıntı olmadan yürüyeceğini gördüm. Uyum beklenenden iyi” ifadelerini kullandı.
UBP’den yapılan açıklamaya göre, bir televizyon programında konuşan Özgürgün, sağın lider partisi UBP’nin her hükümete geldiğinde daima bölünmelere uğradığını, partiden kopmaların ve geri dönmelerin olduğunu kaydetti.
Özgürgün, “Bu kaçınılmaz bir dinamik süreçtir. Bunlar olurken de bazı değişimleri görmezlikten gelemeyiz. UBP ciddi ve köklü bir değişime uğruyor. Tüzük değişikliğiyle reform niteliğinde bir döneme girdik. Bu dönem hem hükümete girmeye, hem de parti içi köklü değişikliğe denk gelmiştir. Zor atlatılabilecek bir sürece girdik” dedi. 
UBP’de 2006 yılında yaşanan süreci de değerlendiren Özgürgün, “O dönemde herkes geri çekildi ve bu görev (genel başkanlık) bana kaldı. Eğer Salih Miroğlu hayatta olsaydı bu sıkıntılar yaşanmayacaktı. Ben de Genel Sekreter olarak kalacaktım. Her şey daha farklı olacaktı” diye konuştu

Eroğlu’na saygımız sonsuz
3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile ilişkilerine ilişkin soruları yanıtlarken da Özgürgün, “Sayın Eroğlu yıllarca parti genel başkanlığı, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı yaptı. Onu yok saymamız, dikkate almamamız düşünülemez. Saygımız sonsuzdur. Ben zor bir süreçte Genel Başkan oldum. O süreç gittikçe de zorlaşıyor. Yalnız Eroğlu ile değil, birçok kişiyle temas kuramaz oldum. Başımı kaldıramaz oldum. Herkesi bir araya getirerek partimizi toparlamaya çalışıyorum” ifadelerini kullandı. 

“Erken seçim bekliyorum”
Aday çokluğunun “demokratik bir kaos” olduğunu belirten Özgürgün, “ Tek niyetleri mevcut genel başkanı götürmek. Ben zaten ‘ilk seçimde partimi birinci parti yapmazsam giderim’ demiştim. Bu seçimin de erken bir tarihte olacağına inanıyorum. Ben erken seçim bekliyorum. İki buçuk yıl sonra değil, bir - bir buçuk yıl sonra erken seçim bekliyorum” ifadelerini kullandı.

Yeni adli yılda başarı diledi…
Öte yandan Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, yasama, yürütme ve yargı organları üzerine kurulan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde önemli ve hayati bir görev üstlendiğine işaret ettiği yargı organının tüm görev üstlenenlerine, yeni yargı yılında çalışmalarında başarılar diledi. 
Özgürgün, adli yılın açılışı nedeniyle yayımladığı mesajda, devletin her alanda her türlü gelişme ve ilerleme yaşamasının, adaletin varlığıyla doğru orantılı olduğunun yadsınamaz bir gerçek olduğunu vurguladı. 

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2015, 10:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473