banner564

Özgürgün: “TMT’nin siyasetteki temsilcisiyiz”

Kurultay çalışmalarına Karşıyaka’da devam eden Hüseyin Özgürgün, “UBP’nin Kıbrıs politikası asla değişmez” dedi

Özgürgün: “TMT’nin siyasetteki temsilcisiyiz”
banner598
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, bir süreden beri başlattığı köy, mahalle gezi ve toplantılarına önceki gün Karşıyaka’da devam etti.
Özgürgün’e Karşıyaka köyünü ziyaretinde Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren, Milletvekilleri İzlem Gürçağ, Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy, UBP Girne ve çevresi köyleri örgütleri Yönetim Kurulu Üyeleri eşlik etti.
Özgürgün Karşıyaka’da yaptığı konuşmada, UBP’nin CTP ile hükümet kurmasından sonra “UBP CTP ile hükümet kurarak ilkelerini değişti” gibi söylemler olduğunu belirterek; “Böyle bir şey olamaz. UBP dün ne ise bugün de odur. UBP 40 yıldan beri Türk Mukavemet Teşkilatı’nın (TMT) siyasi alanda temsiliyetidir. UBP’nin Kıbrıs politikası asla değişmez. CTP UBP’ye, UBP de CTP’ye bu konuda karışamaz, müdahale edemez’ dedi. 
Özgürgün, Kıbrıs konusunda da ideolojilerine ters bir durum olursa karşılarında UBP’yi bulacaklarını ifade ederek, şöyle konuştu:
“Biz Kıbrıs Konusundaki herhangi bir anlaşmada iki kesimliliği savunuyoruz. Bu iki kesimlilikte, iki kurucu devletin her biri kendi devletinde mal ve nüfus bakımından çoğunlukta olacaktır. Bu anlaşmada iki kurucu eşit devlet şarttır. Bunun içinde dönüşümlü başkanlık da vardır. Sen dönüşümlü başkanlığı kabul etmezsen orada eşitlik ortadan kalkar ki biz de bunu kabul etmeyiz. En önemli konu ise Anavatanımız Türkiye’nin etkin ve fiili garantisidir. Türkiye’nin etkin ve fiili garantisinin olmayacağı bir anlaşmaya partimiz ve partililerimiz asla onay vermez. Bunların hepsi bizim altını kalın kırmızıçizgilerle çizdiğimiz olmazsa olmazlarımızdır. Bunların dışında bir anlaşmaya ne UBP’nin ne de UBP’lilerin asla izni olmayacaktır.” 

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2015, 10:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474