banner564

Özlemle anıldı

Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’ın üçüncü ölüm yıldönümü nedeniyle iki ayrı tören düzenlendi

Özlemle anıldı
banner598
Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş, ölümünün üçüncü yıldönümünde mezarı başında anıldı. Törende, protokol sırasına göre Denktaş’ın kabrine çelenklerin konulması, saygı marşı, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile bayrakların göndere çekilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Eroğlu, Büyükelçi Akça, KTBK Komutanı Savaş ve GKK Komutanı Tümgeneral İlyas Bozkurt özel defteri imzaladı. Ardından Cumhurbaşkanı Eroğlu konuşma yaptı.
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türkü’nün Doktor Fazıl Küçüklerin, Denktaşların yolundan gitmeye devam edeceğini söyleyerek, “Halkımız uyanıktır ve yaşanan bazı sıkıntılara rağmen devletinin egemenliğinin öneminin bilincindedir. Barışçıyız ama özgürlüğümüzü teslim edecek teslimiyetçi bir anlayış içinde asla değiliz” dedi.
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın ölümünün üçüncü yılında, Kıbrıs Türk halkı için yaptığı hizmetlerin hâlâ capcanlı olduğuna dikkat çekerek, “En önemlisi Devletimiz yaşıyor, yüceliyor” dedi.

 “Muzaffer bir dava adamıdır”
Kıbrıs Türk halkının 1950’li yıllardan 2005 yılına kadar uzanan yaklaşık 55 yıllık tarihinin her önemli noktasında Kurucu Cumhurbaşkanı’nın yaşamsal kararları ve katkıları olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Eroğlu, “O, gayesine ulaşmış muzaffer bir dava adamıdır. Bir zamanlar hayalini kurduğu devlet kurma olayı, verilen mücadele sayesinde gerçekleşmiştir ve o devlet yaşıyor” dedi.


TC Dışişleri Bakanlığı’ndan mesaj 
Bu arada,  Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş'ın vefatının üçüncü yıl dönümünde mesaj yayımladı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, tüm hayatını Kıbrıs Türkü'nün onurlu varoluş mücadelesine adayan Denktaş'ın, Kıbrıs Türk halkının hak, eşitlik ve özgürlük davasını, anavatan Türkiye'yle fikir ve gönül birliği içinde, büyük bir özveriyle savunduğu kaydedildi.

AKM’de tören düzenlendi
Öte yandan, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın, ölümünün üçüncü yıl dönümü dolayısıyla Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) anma töreni düzenledi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan anma töreninde, Denktaş’ın oğlu, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı, Demokrat Parti Ulusal Güçler Genel Başkanı Serdar Denktaş bir konuşma yaptı. Koro şefi İpek Tranvay yönetiminde bestesi Erbay Geceyatmaz’a ait düzenlemesi ise Garo Mafyan’a ait kantat dinletisi ile biyografik Oratoryo sunumu yapıldı.


Baba ile oğulun sohbeti…
Serdar Denktaş konuşmasında, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’a sohbet şeklinde bir konuşma hazırladığını kaydetti.
Denktaş, babasına hitaben şu ifadeleri kullandı.
“Kurucu cumhurbaşkanım,
Aramızdan ayrılalı üç yıl oldu. Size duyduğumuz özlem dışında değişen pek birşey yok. Biz istemeye, anavatan vermeye devam ediyor. O verdikçe biz istemeye devam ediyoruz. Anavatan ‘bu kadar yeter, idare edin deyince’ memurunu askerini istemeyiz diyenlerin sesi yine yükseliyor. Değişen birşey yok. Senin liderliğinde onurlu bir mücadeleye imza atmış Kıbrıs Türk halkı ve onun çocukları, Tükiyesiz olmayacağımızı bilen ve Anadolu insanının Kıbrıs hassasiyetine güvenen insanlar sessiz. Bize kurduğunuz özgür demokratik sistem içerisinde sistemsizlik yerini sürekli siteme bırakmış. Sadece olumsuzluklar üzerine kurulan bir düzen.
Gazetelerimiz çoğalmış bu arada.. Olumsuzlukları ön plana çıkartarak yaptıkları yayınlarla geleceğimizin en büyük teminatı olarak gördüğümüz devletimizden her geçen gün halkımızı daha da soğutmakta, Anavatan Türkiye ile olan bağımız zayıflamakta.
Bu anma gününde bunlara kısaca değinerek seni üzdüğümü biliyorum. Belki seninle birlikte bu sohbetimizi dinleyenlerde kızmaktadırlar. Kurduğun bu devlete yürekten inanan bir fert olarak böylesi bir günde bunları seninle paylaşmak zorunda hissettim kendimi. Bunları sana anlatmalıyım ki. Seni anlayarak, senin hedeflerine sımsıkı sarılarak doğru yolda ilerleyebilelim...”
Törenin ardından “Denktaş Aramızda” sergisi Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Meclis Başkanı Sibel Siber ile KTBK Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş tarafından açıldı.

Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2015, 08:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473