banner564

Özrü kabahatinden büyük

Zimbaweli Lunda’yı 6 metre yükseklikten beton zemine atarak öldürmeye teşebbüs ettiği iddia edilen Nijeryalı Osaar, “Sadece dövdüm” diyerek kendisini savundu

Özrü kabahatinden büyük
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da 27 Ağustos 2016 tarihinde, kendisini evden çıkardığı gerekçesi ile Mutela David Lunda’nın evini basarak onu ciddi şekilde darp ettikten sonra pencereden aşağıya atan ve katle teşebbüs suçunu işleyen Jeffrey Osaar Nyiam, soruşturmasının tamamlanmasına müteakip teminat maksatlı mahkeme huzuruna çıkarıldı.
Mesele ile ilgili tutuklanan Kevin Jeb Shehu, suçla bağlantısının olmadığı anlaşıldığından serbest bırakıldı.
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Hasan Karagil, zanlının 27 Ağustos 2016 tarihinde Gazimağusa’da meydana gelen katle teşebbüs, vahim zarar ve ciddi darp suçları ile methaldar olduğunu ve 27 Ağustos 2016 tarihinden beri tutuklu olduğunu anımsattı. 

Kefaleti ödeyemedi
Zanlı hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını bildiren Karagil, ciddi darp suçlamasını kabul eden zanlının katle teşebbüs ve vahim zarar suçlamasını kabul etmediğini söyledi.
Karagil, zanlının uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti. Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, zanlının 15 bin TL nakdi kefalet ödemesi ve haftada bir gün en yakın polis karakoluna ıspat-ı vücutta bulunması şartı ile davaları görüşülünceye kadar serbest bırakılmasına emir verdi, ancak teminat şartlarını yenire getiremeyen zanlı Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2016, 09:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473