banner564

Özyiğit: Hükümet sorunları çözmeli

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, UBP-DP Hükümeti'ni; verdiği sözleri tutarak, üreticilerin yaşadığı sorunların çözümü yönünde adım atmaya, hem üreticilerin yaşadığı sorunları, hem de eylem nedeniyle başkent Lefkoşa'da özellikle trafikte halkın yaşadığı mağduriyeti ortadan kaldırmaya çağırdı.

Özyiğit: Hükümet sorunları çözmeli
banner598
 Üreticilerin sorunlarının 'kaynak yok' gerekçesiyle çözümlenmemesinin inandırıcı olmadığını belirten Özyiğit, kendi lüks yaşamları için para bulabilen, makam araçları alabilen hükümetin sıra üreticilere, sektörlerin yaşadığı sorunların çözümüne gelince bütçenin arkasına saklanmasının kabul edilemez olduğunu savundu.
  Özyiğit ile TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli, akaryakıt, arpa, süt ve su fiyatlarında düzenleme talebiyle Lefkoşa’da eylem başlatan Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği’nin eylem yerini ziyaret ederek, destek belirtti. 
  Hayvancıya, çiftçiye yapılan her kuruş yardımın aslında topluma yapılmış olduğunu, üretici ne kadar uygun şartlarda üretim yaparsa, toplumun tüm kesimlerinin alabileceği uygun fiyattan ürünlerin yetiştirilebileceğini belirten Özyiğit, AB bütçesinin yarısının üreticilere ayrıldığına dikkat çekti. 
Ürünlerin ucuzlatılması için başta mazot olmak üzere, girdilerin ucuzlatılması gerektiğini kaydeden Özyiğit, "Nitekim dünya bunu mazotu renklendirerek çözmüştür, Güney Kıbrıs'ta bu uygulama neticesinde üretici rahatlatılmıştır" dedi. 

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2016, 07:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473