banner564

‘Köpeği eğitmek için getirdim’

Çantasında 116 adet patlayıcı madde bulunan 19 yaşındaki Hasan Balıkoğlu ile Ahmet Döner tutuksuz yargılanacak

‘Köpeği eğitmek için getirdim’
banner598

Melin DOBRAN

   Lefkoşa’da şüpheli görülen 19 yaşındaki zanlı Hasan Balıkoğlu'nun üzerinde ve sırt çantasında polis tarafından yapılan aramada, KKTC’ye ithali yasak patlayıcı madde bulundu. Zanlı ile birlikte konu maddeleri aldığı zanlı Ahmet Döner'de tutuklanarak dün Lefkoşa’da mahkeme huzuruna çıkarıldı.
   Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis memuru Ali Aydoğanlı olayla ilgili bulguları aktardı. Aydoğanlı, huzurda bulunan zanlı Hasan Balıkoğlu'nun 9 Kasım tarihinde saat 18.30 sıralarında şüpheli görülmesi üzerine polis tarafından yapılan aramada tasarrufunda KKTC’ye ithali yasak patlayıcı madde olan toplam 116 adet torpil (patlayıcı madde) bulunarak emare yapıldığını söyledi. Polis, mesele ile ilgili olarak zanlının gönüllü ifade verdiğini ve konu patlayıcıları staj için gitti torna atölyesi sahibi zanlı Ahmet Döner'den satış amaçlı aldığı itirafında bulunduğunu belirtti.    
   Alınan ifade doğrultusunda zanlı Ahmet Döner’inde tutuklandığını ve konu patlayıcıları Türkiye'den Temmuz 2016 tarihinde av köpeği eğitmek için getirdiği beyanında bulunduğunu söyledi. Polis mesele ile ilgili olarak soruşturmanın tamamlandığını ve zanlıların ilerde görüşülecek davalarında hazır olmasını sağlamak maksadı ile uygun bir teminata bağlamasını talep etti.

“Suç olduğunu bilmiyordum”

    Polis şahadetinin ardından söz alan zanlı Ahmet Döner yasak olduğunu bilmediğini av köpeklerini eğitmek için getirdiğini ancak kullanmadığını ve satmak istediğini söyledi. Zanlı Hasan Balıkoğlu ise suç olduğunu bilmediğini ifade etti.
   Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Tacan Reynar zanlıların ileride görüşülecek davalarında hazır olmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışlarının yasaklanması haftada 1 gün ispati vücut etmesi ve KKTC vatandaşı muteber 1'er kefilin 30'ar bin TL kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2016, 07:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474