banner564

Gözler VYK’da

Olağanüstü toplanan DAÜ Senatosu, Rektör vekili olarak Mehmet Altınay’ı önerme kararı aldı

Gözler VYK’da
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümü binasının toplantı salonunda dün sabah saat 10.00 sıralarında gerçekleştirilen ve 3 saat süren toplantı sonrasında, senato 29 kabul ve 6 boş oy ile rektör vekilliği için Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Altınay’ı Vakıf Yöneticiler Kurulu’na (VYK) önerme kararı aldı.
Diğer yandan Senato rektörlük seçimi sürecinde bir uzlaşı zemini oluşturmak, Vakıf Yöneticiler Kurulu, hükümet ve sendikalarla görüşmelerde bulunmak üzere bir komite oluşturdu.


Senato odasının kapatıldığı iddia edildi
Rektörlük binasında bulunan Doğu Akdeniz Üniversitesi Senatosu toplantı odasının kapatıldığı iddia edildi. Toplantı gündemi ile ilgili kısa bir konuşma yapan Senato üyelerinden Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr Aykut Hocanın, Rektörlük binasında bulunan Senato odasının Rektörlük emri ile kilitlendiği bilgisini almaları nedeni ile toplantıyı Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünde yapmak zorunda kaldıklarını öne sürdü.  Toplantının amacı ile kısa bir bilgi veren Hocanın,  toplantıya senatoya üye 51 kişiden 35 kişinin katıldığını söyledi. 

VYK  yetkilidir
Yüksek İdare Mahkemesi’nin 19 Kasım 2014 tarihinde aldığı karar ile Doğu Akdeniz Üniversite’si Vakıf Yöneticiler Kurulu’nun (VYK) Necdet Osam’ın Doğu Akdeniz Üniversite’sine Rektör Vekili olarak atanması ile ilgili kararın yürütmesini durdurduğunu anımsatan Hocanın,  karar aldındıktan sonra yapılması gerekenin konu kararın hemen öncesine dönmek olduğunu, Vakıf Yöneticiler Kurulu’nun kararından önceki adımın ise Senato’nun Rektör Vekili önermek  amacı ile toplanması olduğunu, bu nedenle toplandıklarını ifade etti.  
Hocanın ayrıca DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu’nun sadece  senatonun önerdiği ismi atayıp atamama yetkisi olduğu, bunun dışında kendisinin bir isim belirleme yetkisi olmadığını sözlerine ekledi. Daha sonra basına kapalı olarak 3 saat süren toplantı sonucunda Doğu Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Altınay’ın Rektör Vekili olarak Doğu Akdeniz Üniversitesi Vakıf Yöneticiler Kurulu’na önerilmesine karar verildi.

Altınay: Senato’nun amacı uzlaşı
Toplantı’nın ardından basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Prof Dr Mehmet Altınay, Senato’nun amacının uzlaşı olduğunu söyledi. Doğu Akdeniz Üniversitesi Vakıf Yöneticiler Kurulunun’da önereceği isim üzerinde uzlaşılabileceğini ifade eden Altınay, Vakıf Yöneticiler Kurulu’nun uzlaşmacı bir tutum sergilemediğini dile getirdi. Senato’nun Rektör önerme yetkisinin alınıp, tepeden Rektör atayabilmek ve mahkeme kararının önüne geçebilmek için yeni bir Doğu Akdeniz Üniversitesi yasasının çıkartılmaya çalışıldığını belirten Altınay, böyle bir durumda Anayasa Mahkemesi yolunun görüneceğini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2014, 10:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473