banner564

Paraları Süleyman saklamış

Güneşoğlu Petrol İstasyonundan milyonluk soygun yaptıkları iddiasıyla tutuklanan Çelik kardeşlerden Mustafa’nın suçsuz olduğu anlaşıldı

Paraları Süleyman saklamış
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da, geçtiğimiz hafta Güneşoğlu Petrol İstasyonunda gerçekleştirilen milyonluk soygun olayı ile ilgili tutuklu bulunan Süleyman Çelik, dün ek tutukluluk istemi ile mahkeme huzuruna çıkarıldı. Olayla ilgili tutuklanan Mustafa Çelik’in, suçsuz olduğu anlaşıldığından, polis tarafından serbest bırakıldı.
Adli Şube’de görevli polis memuru Ersoy Saydağ, mahkemeye meseleyle ilgili şahadet verdi.
Saydağ, Gazimağusa’da faaliyet gösteren Güneşoğlu benzin istasyonuna, 21 Temmuz ile 22 Temmuz tarihleri arasında girilerek çelik kasa ile içerisinde bulunan 345 bin TL nakit para ve 100 bin TL tutarında 100 adet çek yaprağının sirkat edildiğini söyledi. 
Mesele ile ilgili işyeri çalışanlarından ifade alındığını ve zanlı Süleyman Çelik’in çelişkili ifadeler verdiğini belirten Saydağ, zanlının, soygundan sonra 3 kişiye toplamda 50 bin TL borç ödemesi yaptığının belirlendiğini ve konu paraların nereden bulduğuna yönelik izahatte bulunamadığını söyledi.

Paraları elektrik panosu altında saklamış
Saydağ, zanlının, 24 Temmuz 2017 tarihinde suçunu itiraf ettiğini ve paraları sakladığı yeri kendilerine izah ettiğini belirtti.
Saydağ, zanlının kirada kaldığı apartmanın elektrik panosu içerisinde, çalınan paraların 143 bin 175 TL, 23 bin 734 Dolar, bin 570 sterlin ve 4 bin 570 Euro’luk kısmının bulunduğunu anımsattı. 

60 bin lira hala bulunamadı
Zanlının ifadesi doğrultusunda İskele’ye bağlı Boğaz’da sahile atılı vaziyette, iş yerinden çalınan çelik kasanın da bulunduğunu belirten Saydağ, sirkat edilen paraların 60 bin TL’lik kısmının halen daha aranmakta olduğunu ifade etti.  
Mesele ile ilgili alınacak olan tanık ifadelerinin de olduğunu aktaran Saydağ, soruşturma maksatlı mahkemeden süre talep etti

Kardeşi serbest bırakıldı
Savcı Hasan Boşnak’ın sorusu üzerine Saydağ, soruşturma makatlı daha önceden tutuklanan zanlının kardeşi Mustafa Çelik’in, mesele ile ilgisinin bulunmadığı anlaşıldığından serbest bırakıldığını söyledi. Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Gülay Süleymanoğlu, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlının 8 gün süreyle polis nezaretinde tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2017, 09:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474