banner564

‘Parmak ısırtan’ olaylar

Yemek pişirmek için Taşkınköy’deki evine gelen arkadaşının başına vantilatör ile vurup, sırtından bıçaklayan Waheed Sanusi polisten kaçamadı

‘Parmak ısırtan’ olaylar
banner598
Diyalog (Özel)
Lefkoşa Taşkınköy bölgesinde, 23 Ağustos Cumartesi gecesi meydana gelen olayda, evine yemek pişirmek için misafir olarak gelen Nijeryalı Daniel Archibong’un önce başına vantilatör ile vurup ardından bıçaklayan Nijeryalı Waheed Olaosebikan Sanusi olaydan bir gün sonra yakalandı. 
Lefkoşa’da gözaltına alınan zanlı dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Yemek yüzünden tartıştılar
İddialara göre olay akşamı Daniel Archibong’un yemek pişirirken evindeki gaz ocağı bozuldu. Daniel Archibong,  Waheed Olaosebikan Sanusi’nin Taşkınköy’deki evine misafir olarak gitti ve  yemeği orada pişirmeye başladı. Ancak Sanusi ile Archibong arasında tartışma çıktı. Yemek yüzünden çıktığı öne sürülen tartışma esnasında Sanusi ,Archibong’un kafasına vantilatör ile vurdu,ardından mutfaktan aldığı ekmek bıçağı ile Archibong’un vücudunun çeşitli yerlerine gelişi güzel vurarak yaraladı.

Peşini bırakmadı
Archibong bu esnada balkona kaçtı ancak Sanusi peşinden giderek bıçakla saldırısına devam etti. Bıçaklı kavga sonrası Sanusi sırt çantasını alarak evden kaçtı. Evde bulunan diğer arkadaşları ise Archibong’u hastaneye götürdü. Olaydan sonra kayıplara karışan zanlı dün sabah saatlerinde Lefkoşa Terminal Bölgesinde polis tarafından gözaltına alındı. Zanlı dün öğleden sonra da tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

“Vahim bedensel yara”
Tutuklama duruşmasında polis olayla ilgili bulguları aktardı. Polis 23 Ağustos saat 22.10 sıralarında Taşkınköy’de meydana gelen “vahim zarar, yaralama ve ciddi darp” olayında zanlının tartıştığı Daniel Archibong ‘un başına vantilatör ile vurduğunu daha sonra yine 30 cm bıçak ile Archibong’a saldırarak sol el ve göğüs kısmından yaralayarak vahim bedensel yara almasına sebep olduğunu söyledi.,

Bıçak balkonda
Polis olaydan sonra kaçan zanlının dün sabah terminal bölgesinde yakalandığını, yanında bulunan sırt çantasında kanlı kıyafetler bulunduğunu açıkladı. Olay akşamı evde yapılan aramada ise üzerinde kan bulunan bıçağın evin balkon kısmında tespit edildiğini kaydeden polis, ayrıca kan izlerini silmekte kullanıldığını düşündükleri kanlı temizlik bezi bulduklarını açıkladı.

Kamera kayıtları incelenecek
Zanlının gönüllü ifade verdiğini belirten polis, olayla ilgili soruşturma başlattıklarını, çevredeki kamera kayıtlarını inceleyeceklerini, ifadeler alacaklarını açıklayarak ayrıca kan izlerini silerek kanıtları yok etmeye çalışan kişilerin olduğuna inandıklarını dile getirdi. Polis, yürütülen soruşturma aşamasında zanlının 3 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme zanlının 3 gün süre ile tutuklu kalmasına karar verirken,söz hakkı verilen zanlı kendisini korumak amacı ile bıçak kullandığını iddia etti.

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2014, 15:44
YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish power
Turkish power - 2 yıl Önce

Üstadım bir İngiliz Muhibbi ve bir de palikarya işbirlikçisi ne borazanlik yaptırmaya devam ediniz

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474