banner564

CTP katkıya hazır

Kutlay Erk yaptığı açıklamada, Eide’in, Ban’ın Kıbrıs Özel Danışmanlığı’na atanmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirtti

CTP katkıya hazır
banner598
CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-moon’un Kıbrıs Özel Danışmanlığı'na Norveçli eski bakan Espen Barth Eide'in atanmasının partileri tarafından memnuniyetle karşılandığını bildirdi. Erk tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Norveçli danışmanın Kıbrıs sorununa katkısı olacağına inanıyor, sürecin BM’nin yardımıyla devam edeceğini görüyoruz. Eylül ayında adamıza gelmesi beklenen Sayın Eide’den beklentimiz, iki liderin BM ölçütlerinde çözüm odaklı masaya oturmalarını sağlamasıdır” denildi.

İlk kez Avrupalı bir danışman
Kırk yılı aşan Kıbrıs sorunu konusunda çalışmalarını sürdüren BM’nin ilk defa Avrupalı bir danışman görevlendirmesi ve bu kişinin Avrupa’da tarafsız bir ülke olan Norveç’ten olmasının da umut verdiğini vurgulayan Erk, Norveç’in Kıbrıs sorununa ilgi duyduğunu ve dış ilişkilerde iyi bir bilgi ve veri tabanına sahip olduğunu bildiklerini ifade etti. Erk, “Bu nedenle Sayın Eide’in Kıbrıs’ta görevli son danışman olması dileğiyle sürece ivme kazandırmasını bekliyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2014, 15:58
YORUM EKLE
YORUMLAR
Bünyamin kenez
Bünyamin kenez - 2 yıl Önce

Çocukluğumuzda uzun ince meşe ağacının ucuna kadar çıkıp yere sarkıtır ayağımız yere dedikçe yukarı zıplayarak oynardık. Her birimiz bir ağaçta keyfle eğlenirdik. İşimiz çoktu fakat böyle eğlenceli zamanlarda vardı. Buradaki çocukların hep birlikte ağaçta oynaması, aklıma kendi çocukluğumu getirdi. Yazarımızın okuyucularını yorumlarını okumak bile bağımlılık yapıyor. Herkese teşekkürler.

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473