banner564

Pazar iş yok

İnşaatlarda çalışma saatleri haftanın 6 günü 07.00-21.00 olarak düzenlendi

Pazar iş yok
banner598
İnşaat sektöründe çalışma saatleri, bugünden itibaren pazar günleri hariç 07.00 ile 21.00 saatleri arasında sınırlandırılıyor. Pazar günleri ise inşaat faaliyetleri yapılması yasak.
Saat 21.00’den sonra ve pazar günleri “teknik zorunluluk, güvenlik, tehlikeli durum gibi zorlayıcı nedenler olması halinde, en az 3 iş günü öncesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan izin alınması şartı ve izin belgesinde belirtilecek süre ve işlerle sınırlı olmak koşuluyla” iş yapılabilecek.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler, Bakanlar Kurulu’nda önceki gün onaylanan "İşyeri veya İşlerin Açılış ve Kapanış Gün ve Saatleri" kararının detaylarını yazılı açıklamayla duyurdu.

Özel sektörde iş saatleri
“Özel Sektördeki İşyeri ve İşlerin Açılış ve Kapanış Saatleri”nin şu şekilde düzenlendiğini açıkladı:
a) KKTC’de faaliyet gösteren ve ağırlıklı ticari faaliyet konusu; gıda ürünleri, içecek, tütün ve içki gibi malların perakende ticaretini yapan iş ve işyerleri ile çiçekçi, gazete bayi ve büfeler, yukarıdaki 1’inci madde kapsamında olmayıp kapanış saatleri 24.00 olarak uygulanır.
(b) Berber ve/veya kuaför salonu olarak faaliyet gösteren işyerlerinin kapanış saatleri 01 Nisan -30 Eylül yaz döneminde saat 21.30, 1 Ekim -31 Mart kış döneminde saat 20.30 olarak belirlenir.
- Berber ve/veya kuaför salonu olarak faaliyet gösteren işyerlerinde hafta içi Perşembe günü için kapanış saati 13.00 olarak uygulanır.
- Berber ve/veya kuaför salonu olarak faaliyet gösteren işyerleri Pazar günleri saat 13.00’e kadar faaliyet göstermezler.
(c) Bilgi ve iletişim, bankacılık, finans, ofis, büro ve benzeri hizmetlerde faaliyet gösteren işyerlerinin hafta içi mesai başlangıç saati 08.30’dur.
2. Konaklama hizmeti veren (yatılı) turistik tesislere 500 metre mesafe içerisinde olan inşaat faaliyetlerinde yaz dönemi (01 Nisan-30 Eylül tarihleri arasında) boyunca gürültüye neden olan iş makineleri yalnızca 09.00-17.00 saatleri arasında çalışma yapabilirler.

“İş araçlarının trafikte bulunma saatleri…”
3.Her türlü inşaat faaliyeti ile inşaat amaçlı malzeme taşıma faaliyetleri, (kum, çakıl, tuğla, demir vb.), inşaat malzemesinin, inşaat veya imalat alanına taşıma faaliyetleri yukarıdaki (1)’inci madde kapsamında değerlendirilmezler. Bu kapsamdaki faaliyetlerde Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın ağırlıklarına göre iş araçlarının trafikte bulunma saatleri ile ilgili uygulamasına bağlı kalmak kaydı ile hafta içi günlerde sabah saat 07.00’den akşam saat 21.00’e kadar faaliyette bulunabilirler. Ancak meskun mahallerde ve pazar günleri faaliyette bulunamazlar.
Ancak teknik zorunluluk, güvenlik, tehlikeli durum vb. zorlayıcı nedenlerle hafta içi günlerde saat 21.00’den sonra meskun mahallerde ve pazar günleri faaliyette bulunulmasının gerekli olduğu belirli bir iş veya iş yeri için en az 3 iş günü önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan izin alınması şartı ve izin belgesinde belirtilecek süre ve işlerle sınırlı olmak koşuluyla bu kapsamdaki işler yapılabilir.“

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2018, 11:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474