banner564

Pegasus’la Trabzon

Rum öğrencilerin Ercan üzerinden Türkiye’ye gitmesi bazı kesimlerin tepkisine yol açtı

Pegasus’la Trabzon
banner598
 Rum Eğitim Bakanlığı’nın, Türkiye’nin Trabzon kentinde düzenlenen Dünya Okul Sporları Olimpiyatları’na (Gymnasiade) katılacak Rum öğrencilerin Trabzon’a gidişini “Pegasus Havayolları” aracılığıyla gerçekleştirdiği iddia edildi.
   Fileleftheros gazetesi: “Eğitim Bakanlığı Öğrencileri Türkiye’ye Pegasus’la Gönderdi” başlığı altında verdiği haberinde, Rum Eğitim Bakanlığı’nın Türkiye’nin Trabzon kentinde düzenlenen Dünya Okul Sporları Olimpiyatlarına gidecek Rum öğrencileri Ercan Havaalanı’ndan Pegasus Havayollarıyla gönderdiğini, bu durumun Rum Dışişleri Bakanlığı’nın Eğitim Bakanlığı Genel Müdürü’ne gönderdiği bir yazıyla ortaya çıktığını yazdı.
   Habere göre, Rum Dışişleri Bakanlığı, Rum Eğitim Bakanlığı Genel Müdürü’ne gönderdiği 21 Temmuz tarihli “gizli” ibaresini taşıyan belgede, Rum öğrencilerden oluşan spor takımının Trabzon’a gidişleri ve dönüşleri için Ercan’dan sefer gerçekleştiren Pegasus şirketinin seçildiğini belirterek bu durumu “talihsizlik” olarak nitelendirdi.
    Pegasus şirketinin sözde “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin” ilgili yasalarını çiğneyerek Ercan’dan sefer düzenlediği iddia edilen yazıda, “gelecekte benzer bir eylemden bulunulmasından kaçınılması” ricasında bulunuldu.
   Gazete, Rum hükümeti Larnaka ve Baf havaalanlarını “tek yasal havaalanları” olarak korumaya çalıştığı sırada Rum Eğitim Bakanlığı’nın bu eyleminin “soru işaretleri yarattığı” yorumunda bulun

Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2016, 09:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473