banner564

Pilli’nin başına gelenler

Meyhaneyi Kurt’a teslim edip eve gitti, uyandığında soyulduğunu fark etti

Pilli’nin başına gelenler
banner598

Çiğdem AYDIN

Girne’de işletmeciliğini Reşat Pilli’nin yaptığı The Meyhane isimli işyeri, filmlere konu olacak bir şekilde soyuldu. Restoranın çalışanı Murat Kurt arkadaşı ile birlikte önceki gece çalıştığı iş yerini soydu. Murat Kurt polise verdiği gönüllü ifadede arkadaşı Mehmet Kal’ın isteği üzerine restoranın kapısını açık bırakıp, iş yeri kapandıktan sonra soygunu gerçekleştirdiklerini itiraf etti. 
Soruşturma amaçlı gözaltına alınan Kal ve Kurt tutukluluk talebiyle Girne’de mahkemeye çıkarıldı.
Yargıç Gökhan Asafoğulları, zanlılar hakkında başlatılan soruşturmanın henüz tamamlanmadığına dikkati çekerek 2 gün poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.
Mahkemeye olayla ilgili bilgi veren polis, zanlı Mehmet Kal ve Murat Kurt’un 2 Şubat tarihinde “Dükkân açma” ve “Sirkat” suçlaması ile gözaltına alındığını anlattı. 
Polis,  zanlı Mehmet Kal’ın isteği üzerine, zanlı Murat Kurt’un Zeytinlikte faaliyet gösteren ve işletmeciliğini Reşat Pilli’nin yaptığı The Meyhane isimli restoranın doğuya bakan alüminyum sürme kapıyı kasıtlı olarak kilitlemeyerek açık bıraktığını söyledi.


Elleriyle koymuş gibi paraları aldılar
Zanlıların 2 Şubat saat 02.05 sıralarında kilitlenmeyen sürme kapıdan içeriye girerek restoran içinde, ahşap bahşiş kutusu içinde muhafaza edilen 965 TL’yi çaldıklarını aktaran polis, zanlıların aynı yerden çıkış yaparak olay yerinden kaçtıklarını kaydetti.
Soruşturmayı yürüten polis, zanlı Murat Kurt’un itirafı üzerine zanlı Mehmet Kal isimli kişiyi de tespit ederek gözaltına aldıklarını belirtti. 
Zanlılar hakkında başlatılan soruşturmanın henüz tamamlanmadığını ifade eden polis, alınması gereken ifadelerin ve incelenecek kamera kayıtlarının olduğunu söyledi. 
Polis, soruşturmanın devam edebilmesi için Mehmet Kal ve Murat Kurt’un 2’şer gün poliste tutuklu kalması talebinde bulundu.  

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2016, 10:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473