banner564

Piyasa değeri 250 bin TL

Gazimağusa’da gerçekleştirilen başarılı operasyon neticesinde 3 kilo 800 gram Bonzai ele geçirildi

Piyasa değeri 250 bin TL
banner598
HABERİN GALERİSİ
Piyasa değeri 250 bin TL

Piyasa değeri 250 bin TL

Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa Narkotik Şube ekipleri önceki gün gerçekleştirdiği başarılı operasyon  sonucu, 3 kilo 800 gram ağırlığındaki “Sentetik cannabinoid” türü maddeyi ele geçirdi.
Mesele ile ilgili olarak Narkotik Şube biri polis olmak üzere 5 kişiyi tutukladı. Kocareis Plajı karavanlar bölgesinde şüpheli bir çanta olduğu bilgisini alan Narkotik Şube ekipleri,  13 Ocak saat 13.00’te bölgeye gidip çantayı kontrol etti ve içerisinde 3 kilo 800 gram ağırlığında “Sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde olduğunu tespit etti.

Bir gün pusuda beklediler
Aynı gün bölgede pusu görevine başlayan ekipler, bir gün sonra olay yerine  polis memuru  Güven Taşoğlu ve kayın biraderi  Mesut Yiğit’in gelmesi ve Mesut Yiğit’in araçtan inerek  içerisinde uyuşturucu madde olan sırt çantasını alması ile birlikte  harekete geçerek zanlıları suçüstü yakaladı. 

Uyuşturucuyu Salamis’te bulmuşlar
Polis yürüttüğü soruşturma neticesinde, uyuşturucu maddenin Mesut Yiğit, İsa Taş, Adem Taş ve Adem Öğünç isimli zanılar tarafından Salamis bölgesinde bulunup Kocareis bölgesine getirildiğini belirledi.

Tuvalet ihtiyaçlarını giderirken bulmuşlar
Zanlıların iddiasına göre, Salamis bölgesinde bir inşaatta kalıpçı olarak çalışan zanlı 1 Mesut Yiğit ile Zanlı 3 İsa Taş, ormanlık alana gidip tuvalet ihtiyacını giderdiği esnada içerisinde uyuşturucu olan sırt çantasını bulmuş ve yine aynı inşaatta çalışan diğer arkadaşları zanlı 4 Adem Taş ile Zanlı 5 Adem Öğünç ile birlikte  çantayı alarak olay yerinden uzaklaşmışlar. Yine zanlıların iddialarına göre, konu maddenin uyuşturucu olma olasılığını düşündükleri için Kocareis plajı karavanlar bölgesinde bir ağaç altına  bırakmışlar. Daha sonra zanlı 1 Mesut Yiğit, polis olan eniştesi zanlı 2 Güven Taşoğlu’nu arayarak durumu bildirmiş, ve birlikte  olay yerine giderek sözkonusu  maddeyi Narkotik polisine teslim etmek için almak istemiş.


Bugün yeniden mahkemeye çıkacaklar
Zanlılar dün Gazimağusa Kaza Mahkemesinde Yargıç Ayşen Toroslu’nun huzuruna çıkarıldı. Mahkemeye meseleyi aktaran Narkotik Şube’de görevli polis çavuşu Ali Gürkut,  13 Ocak 2015 tarihinde saat 13.00’da Kocareis  Plajı karavanlar bölgesinde şüpheli bir çanta olduğuna dair bir bilgi aldıklarını söyledi. Akabinde hemen olay yerine intikal ettiklerini aktaran Gürkut,  ağaçlıklar altında bulunan sırt çantasının içerisinde 3 kilo 800 gram ağırlığında “Sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde olduğunu tespit ettiklerini ve pusu görevine başladıklarını ifade etti.  Bir gün sonra 14 Ocak 2015 tarihinde saat 16.30’da zanlı 1 Mesut Yiğit ile zanlı 2 Güven Taşoğlu’nun, zanlı 2’nin kullanımında olan bir araç ile olay yerine geldiklerini anlatan Gürkut, zanlı 1 Mesut Yiğit’in araçtan inerek içerisinde uyuşturucu madde olan sırt çantasını aldığı esnada suçüstü yakalandığını söyledi.  

Salamis’te araştırma yapılacak
Yürütülen soruşturma neticesinde  uıyuşturucu maddenin zanlı 1 Mesut Yiğit ve Zanlı 3 İsa Taş tarafından Salamis bölgesinde bulunduğunu ve zanlı 4 Adem Taş ile zanlı 5 Adem Öğünç’ün de yardımı ile Kocareis plajı karavanlar bölgesine getirildiğini tespit ettiklerini anlatan Gürkut,  soruşturmanın yeni başldığını aktardı.  Kayıp olduğuna inanılan emarelerin bulunduğunu belirten Gürkut, uyuşturucu maddenin zanlılar tarafından ilk bulunduğu bölge olan Salamis bölgesinde araştırma yapacaklarını ifade etti. Zanlıların serbest kalması halinde soruşturmanın olumsuz yönde etkileneceğini söyleyen Gürkut, zanlıların 1 gün süre ile poliste tutuklu kalmalarını talep etti. Zanlıların da tutukluluk sürelerine itirazı olmaması üzerine Yargıç Ayşen Toroslu, meselenin ciddiyetine vurgu yaparak yeni başlayan soruşturmanın salimen yürütülebilmesine olanak sağlamak amacı ile zanlıların birer gün süre ile poliste tutuklu kalmalarına izin ve emir verdi.

Piyasa değeri yaklaşık 250 bin TL
Polisin başarılı operasyonu sayesinde ele geçirilen miktar bu güne kadar KKTC’de bonzai türü uyuşturucu madde içerisinde bir defada en çok yakalanan miktar. 3 kilo 800 gram ağırlığındaki “Sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu maddenin piyasa değerinin yaklaşık 250 bin TL olduğu öğrenilirken, sözkonusu madde piysaya sürülmüş olsaydı en az 3 bin tane genç zehirlenecekti. Zanlılar bugün yeniden mahkeme huzuruna çıkarılacak.

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2015, 10:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474