banner564

Plansız çalışılıyor

Şener Elcil, Milli Eğitim Bakanlığını sorunlara çözüm üretmeyerek okulları “kaosa” sürüklemekle suçladı

Plansız çalışılıyor
banner598
Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nı, sorunlara çözüm üretmeyerek okulları “kaosa” sürüklemekle eleştirdi. KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, yaptığı yazılı açıklamada Eğitim Bakanlığı’nın, “plansız, öngörüsüz” çalıştığını ve okulları kaosa sürüklediğini savundu.
   Elcil, KTÖS’ün eğitim-öğretim faaliyetlerine yönelik kadro, program, mevzuat ve alt yapı ihtiyaçları ile ilgili önerilerini Haziran 2016’da bakanlığa ilettiğini ancak bakanlığın Mart 2017’ye gelinmesine rağmen pek çok soruna çözüm bulamadığını, öğretmen eksikliklerini gidermediğini ileri sürdü.
Denetmen ve tüzük eksikliği nedeniyle kamusal okullar, özel okullar, kreşler ve dershanelerin denetim, değerlendirme ve yönlendirmeden yoksun kaldığını savunan Elcil, Girne ve Gönyeli’de yeni ana ve ilkokul binaları ihtiyacını karşılayacak somut bir plan üretilmediğini söyledi.

Ombudsman ve KHK’ya çağrı
Öte yandan KTÖS,, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı yetkililerinin görevlerini kötüye kullandığı gerekçesiyle Ombudsman ve Kamu Hizmeti Komisyonu’nun (KHK) araştırma yapmasını istedi. 
   Araştırma talebini, Ombudsman Emine Dizdarlı ile Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanı Kamil Kayral’a yolladığı mektuplarda dile getiren sendika, suçlamayla ilgili belgeleri de sunduğunu duyurdu.
   KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, konuyla ilgili açıklamasında, Dizdarlı’ya gönderilen mektubun içeriğinde öğretmenlik mesleğini icra eden bazı öğretmenlerin ciddi suçlar işlemesine rağmen, Eğitim Bakanlığı tarafından korunduğunu savundu.

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2017, 09:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474