banner564

Polis baskın yaptı

Güneyden kiraladıkları araçları kuzeye getirip parçalara ayırıyorlar

Polis baskın yaptı
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Güney Kıbrıs’tan araç çaldıkları gerekçesiyle tutuklanan Yaser.Y.Abdslbagı Kolthoum ile Arif Tolgan dün yeniden mahkemeye çıkarıldı. 
Mesleği makinistlik olan zanlı Tolgan’ın güneyden çalınarak kuzeye getirilen araçlardan birini tamirhanesinde parçaladığı tespit edildi.
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Löğmen Yücetürk, zanlı Yaser.Y.Abdslbagı Kolthoum’un , 10 Haziran 2019 tarihinde, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nde sakin bir şahsa ait aracı sirkat ederek KKTC’ye getirdiğini anımsattı.
Yapılan ileri soruşturmada, zanlının 12 Nisan 2019 tarihinde, bir başka Kıbrıslı Rum şahsa ait aracı da kiralayıp teslim etmediğini belirten polis, alınan ihbar ışığında aracın, zanlı Arif Tolgan’a ait işyerinde iki parçaya ayrılmış halde bulunduğunu söyledi.

Hırsızlık mal kabulü yaptı
Zanlı  Arif Tolgan’ın da hırsızlık mal kabulu suçlaması ile tutuklandığını aktaran Yücetürk, zanlı Tolgan’ın mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.
Polis, zanlı Yaser. Y.Abdslbagı Kolthoum’un ise poliste tutuklu kamasını talep etti.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Umut İnan, Kolthoum’un 4 gün daha polis nezaretinde tutuklu kalmasına, Tolgan’ın ise 5 bin TL nakdi kefalet ödemesi ve KKTC vatandaşı muteber 2 kefilin, lehinde, 50’şer bin TL’lik şahsi kefalet senedi imza etmesi şartı ile davaları görüşülünceye kadar serbest bırakılmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473