banner564

‘Polis ortaya çıkarmalı’

Türkmenköy’de meydana gelen üzücü olay sonrası yaşamını yitiren Bekir Sami Bahtıkara gözyaşları arasında toprağa verilirken, oğlu Hasan Bahtıkara ‘cinayet’ iddiasını sürdürdü

‘Polis ortaya çıkarmalı’
banner598

Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’ya bağlı Türkmenköy’de önceki gün yaşanan komşu kavgası sonucu canına kıydığı iddia edilen Bekir Sami Bahtıkara, dün gözyaşları arasında defnedildi. Diyalog muhabirine konuşan acılı oğul Hasan Bahtıkara ise olayda yaralanan şahsın 1 yıldan uzun bir zamandır ailesini rahatsız ettiğini ve son zamanlarda tacizlerini arttırdığını iddia ederek, babasının ağır bit tahrik sonucu bir el ateş açtığını ancak olayın açıklandığı gibi intihar değil, cinayet olduğunu öne sürdü.
Diyalog muhabirine olay gününü anlatan Hasan Bahtıkara önemli iddialarda bulundu. Bahtıkara, babasının olay yaşanmadan hemen önce köy kahvehanesinden eve gayet sakin ve iyi bir durumda geldiğini ve bu duruma kahvehanede bulunan köylülerin de şahit olduğunu söyledi. 
Eve gelmesinin ardından annesinin, evlerinin hemen karşısında bulunan, olayda yaralanan İsmail Özgünel’in evine gittiğini ve Özgünel’in annesi ile içeride sohbet etmeye başladığını anlatan Bahtıkara, yaklaşık 15 dakika sonra da bu olayın yaşandığını söyledi.

“Babamı çok ağır şekilde tahrik etti”
Olaydan sonra inceleme yapan polislerin babasının cebinde 2 tane fişek bulduğunu belirten Bahtıkara, “bir tanesini malum şahsa sıktı, bir fişekte kendisine sıkıldı, yani yanına 4 fişek aldı. Bu kişi sakin ve kendi halinde olan babamı 4 tane fişek alacak kadar ağır bir şekilde tahrik ettiğine kesinlikle inanıyorum” şeklinde konuştu. Babasının 4 fişek varken sadece 1 tanesini karşı tarafa sıktığını da anımsatan Bahtıkara, “Öldürecek olan adam fişeklerin hepsini kullanırdı” dedi.

“Uyarılara rağmen tahriklere devam etti…”
Ailece babasının tetiğe basmasının ardından  öldürüldüğüne inandıklarını savunan Bahtıkara, ilgili şahsın kendisini ve ailesini 1 yılı aşkın süredir rahatsız ettiğini anlattı. İlgili kişinin sürekli kapısının önünde oturarak evlerini gözetlediğini, yüksek sesle müzik dinlediğini, aile bireylerini rahatsız ettiğini ve evlerinin önünden aracı ile geçerken kasti olarak eksoz sesi çıkardığını ileri süren Bahtıkara, babasının uyarılarına rağmen bu kişinin rahatsızlıklarından vazgeçmediğini, aksine şiddetini arttırarak devam ettiğini öne sürdü.

“Vurulduktan 3 dakika sonra eve giriyor”
Üzücü olaydaki diğer bir detaya da dikkat çeken Bahtıkara, annesinin olayın yaşandığı saatlerde, ilgili şahsın evinde misafirlikte olduğunu da anımsatarak, ilgili şahsın silah sesi duyulmasından 3 dakika kadar sonra gayet sakin bir şekilde içeriye girerek “vuruldum” dediğini aktardı.
Bahtıkara  “vurulan bir kişi, vurulur vurulmaz panik ile anında içeri girer, ancak bu kişi vuruluyor ve 3 dakika sonra sakin bir şekilde içeri giriyor, bu bile olayın cinayet olma ihtimalinin yüksek olması için tek başına bir nedendir ve aradan geçen 3 dakikanın da cinayet işlemek için yeterli bir zaman olduğuna inanıyoruz” şeklinde konuştu. Bahtıkara ayrıca ilgili şahsın yerde hareketsiz yattığı ve babasının da bunu görerek intihar ettiği iddiasının da kesinlikle gerçeği yansıtmadığını savundu.

“Cinayet olmasa bile ağır bir tahrik var”
Babasının karıncayı bile incitmeyecek kadar iyi biri olduğunu ve köyde sorulması halinde herkesin de aynı  yorumu yapacağını belirten Bahtıkara, sessiz ve kendi halinde olan babasının karşısındakine tüfekle ateş etmesi için çok ağır bir şekilde tahrik edilmiş olması gerektiğini söyledi.  Cinayet olmasa bile olayda çok ağır bir tahriğin olduğunu savunan Bahtıkara, “ aile olarak soruyoruz, ağır tahrikte bir cinayet sayılmaz mı” şeklinde konuştu.
Olayın üstünün kapatılmamasını ve iyice araştırılmasını isteyen Bahtıkara, “polis ve yetkililere tekrar sesleniyorum, olayı araştırıp tüm gerçekleri ortaya çıkarsınlar” şeklinde konuştu.

Gök bile ağladı
Yaşanan talihsiz olay sonucu yaşamını yitiren Bekir Sami Bahtıkara, dün ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Türkmenköy’de toprağa verildi. Cezane törenine katılan sevenleri, havanın da kapalı ve yağmurlu olması üzerine, “o kadar iyi bir insandı ki, gök bile ağladı” yorumunu yaptı. Ailesinin ayakta durmakta güçlük çektiği cenaze töreninde, oğlu Hasan Bahtıkara, babasının tabutuna sarılarak göz yaşı döktü. 
Cenaze töreni sırasında sık sık hıçkırıklara boğulan Hasan Bahtıkara, “bakalım o kişi babama ne yaptı” diye zaman zaman feryat etti. Bahtıkara’nın cenazesi, Türkmenköy Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından, Türkmenköy Kabristanlığı’nda gözyaşları ve sevenlerinin duaları eşliğinde toprağa verildi.

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2017, 10:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473