banner564

Polis sayısı artırılmalı

Cumhuriyet Meclisi’nin dünkü oturumunda Polis Örgütü Yasa Tasarısı görüşüldü, teşkilattaki sorunlar gündeme getirildi

Polis sayısı artırılmalı
banner598
Doğuş Özokutan ÇİFTÇİOĞLU
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu dün Sibel Siber başkanlığında toplandı. Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda ilk olarak onaya ve bilgiye sunuş işlemlerine yer verilerek, bazı yasa tasarılarına ivedilik alındı. Polis Örgütü (Kuruluş, Görev ve Yetkiler) (Değişiklik) Yasa Tasarısının Komitede ivedilikle görüşülmesine ilişkin tezkeresi konusunda söz alan CTP Milletvekili Erkut Şahali, Polis Örgütü Yasa Tasarısı’nın olumlu olduğunu ancak, yasal eksiklikten çok, mevcut yasanın nasıl uygulandığı konusunda sıkıntılar olduğunu söyledi.

Şahali: Sicili temiz değil
Bu konuda polis örgütünün sicilinin temiz olmadığını savunan Şahali, bir süre önce polis terfileri konusunda yaşanan sıkıntılara değindi. Şahali, yargının 2013 yılındaki terfilerle ilgili kararını vermediğini, ancak bu terfilerde pek çok şaibenin olduğunu ileri sürdü.
Polisin iç huzurunu tesis etmek amacıyla mecliste bir araştırma komitesinin oluşturulmasının şart olduğunu vurgulayan Şahali, ancak mevcut yasanın uygulanması konusunda sıkıntılar olduğunu, bu sebeple de yasaya oylarının olumsuz olacağını kaydetti.

Angolemli:  Poliste huzursuzluklar yaşanıyor
TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli de, ülkede yaşanan olumsuzluklara değinerek, yeterli polisin olmaması nedeniyle yaşanan sıkıntılar bulunduğunu ve poliste huzursuzluklar yaşandığını kaydetti. Ülkedeki suç oranın gün geçtikçe arttığına işaret eden Angolemli, polislere normal bir memur gibi davranılmasının yanlış olduğunu söyledi.

Özgürgün: Poliste sayı yeterli değil
Başbakan Hüseyin Özgürgün de, ivediliği istenen tasarının polisin özellikle sınav düzenlemesine yönelik olduğunu ifade ederek, polise alınacak yeni personel için sınav kriterlerinde daha çalışır şeffaf bir durum getirmek amacıyla hazırlandığını kaydetti.
Polisin bu çalışmaları kendisinin yaptığını ve daha önce yaşanan sıkıntıları göz önünde bulundurduğunu vurgulayan Başbakan Özgürgün, polisin bir devletin gücünü ortaya koyan önemli unsurlardan olduğunu söyledi.

Sucuoğlu: Meyve sebze analizleri başladı
Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, bugün (dün) itibarıyla meyve ve sebze analizlerinin başlayacağını açıkladı. Gazimağusa hastanesi yakınındaki ağılla ilgili ciddi bir sıkıntı olduğunu ve şu ana kadar çözemediklerini kaydeden Sucuoğlu, lağım suyu konusunun da belediyeyle görüşüleceğini ifade etti.
Sucuoğlu, Yayla köyü konusunda da baz istasyonları ile ilgili 2011 yılında ciddi bir araştırma yapıldığını ifade ederek, ciddi sıkıntı olmadığı yönünde rapor bulunduğunu ancak yine de gerekli araştırmanın yapılacağını söyledi.  Sucuoğlu, esas sıkıntının ilaçlamadan yaşanıyor gibi göründüğünü kaydetti.

İade edilen yasa değiştirilmeden onaylandı
Cumhurbaşkanı’nca bir daha görüşülmek üzere gönderilen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Yükseköğretim Değişiklik Yasası Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda yeniden ele alınarak değiştirilmeden oy çokluğuyla onaylandı.

Erçal: Yeni müşavirlerin yolu açıldı
CTP Milletvekili Hüseyin Erçal, ülkeyi yönetenlerin bu konularda köklü değişiklik yapacak yasal düzenlemeleri yaptırmadıklarını söyleyerek, üçlü kararnamelerle belirli kişilere imtiyazlar yaratacak siyasete devam edildiğini ifade etti.
Tüm imtiyazları ortadan kaldırmayı hedefleyen Kamu Görevlileri Yasası’nın yıllardır görüşülmediğini belirterek bunu eleştiren Erçal, yeni müşavirlerin yolunun açıldığını söyledi. 
Erçal, hükümetlerin gelecek nesillere karşı sorumluluk hissederek adımlar atması gerektiğini dile getirdi. Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı’nca bir daha görüşülmek üzere geri gönderilen Harita Dairesi Kuruluş Görev ve Çalışma Esasları Yasası değiştirilmeden oy çokluğuyla kabul edildi. 
Meclis Genel Kurulu’nda daha sonra Cumhurbaşkanı’nca bir daha görüşülmek üzere geri gönderilenÜst Kademe Yöneticiliği Yapan Kamu Görevlilerinin Atanması Hakkında Değişiklik Yasa Tasarısı ele alındı. Tasarı değişiklik yapılmadan oy çokluğuyla kabul edildi. 
Ardından Genel Kurul’un toplantısı, gruplar arası mutabakatla dünkü çalışmasını tamamladı.
Genel Kurul bir sonraki toplantısını bugün saat 10.00’da yapacak.

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2017, 10:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474