banner564

Polis tümüne el koydu

Sahte para üretimi için ‘özel makine’ getiren ve ilk etapta 53 bin bin dolar basan Şaban ile Kahraman’ın hayalleri gerçekleşemedi

Polis tümüne el koydu
banner598
Çiğdem AYDIN
Narkotik ekiplerinin 18 Kasım 2016 tarihinde Girne’nin Zeytinlik bölgesinde bir eve düzenlediği operasyonda ele geçirdiği 53 bin sahte dolar ve 200 gram uyuşturucu madde ile ilgili tutuklanan Şaban Adsız ve Kahraman Hüddamoğlu hakkındaki soruşturma devam ediyor. Sahte paraları basmak için Türkiye’den “printer" getirdikleri öğrenilen zanlıların, sahte dolarları piyasaya sürmeden yakalandıkları öğrenildi.
Zanlıların, sahte paraların arasına kağıt serpiştirip 53 bin doları 1 milyon 372 bin 500 dolar göstermeye çalışan zanlıların ne amaçla bunu yaptıkları ise henüz netleşmedi. Haklarında başlatılan soruşturma devam eden zanlılar dün Girne’de mahkemeye çıkarılarak 7 gün ek tutukluluk kararı alındı.
Zanlılar hakkındaki iddiaları mahkemeye aktaran polis, Zeytinlik bölgesinde zanlı Şaban Adsız’a ait evde polis tarafından arama yapıldığını, yapılan aramada 376 adet sigara içerisine doldurulmuş 200 gram Hint keneviri türü uyuşturucu madde ile tüplü televizyon içinde gizlenmiş 233 deste halinde 530 adet 100’lük banknotlardan oluşan 53 bin sahte dolar bulunduğunu belirtti. 

7 gün daha tutuklu kalacaklar
Polis, ayrıca üzerinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan bir adet hassas terazinin de bulunarak emare olarak alındığını söyledi.
Polis, tüplü televizyon içerisinde bulunan sahte paraların piyasa değerini artırmak maksadıyla, desteler içerisine banknot büyüklüğünde kâğıtlar yerleştirilerek, paraların piyasa değerinin yaklaşık 1 milyon 372 bin 500 dolar gösterilmeye çalışıldığını ifade etti. Zanlı Şaban Adsız’ın gözaltına alındığını ifade eden polis, yapılan araştırmada suçla bağlantısı olduğu tespit edilen Kahraman Hüddamoğlu’nun da yakalandığını, evinde yapılan aramada içerisinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan bir sigara doldurma aleti bulunarak emare alındığını dile getirdi. Zanlıların mahkemeye çıkarılarak haklarında 3 gün tutukluluk emri alındığını kaydeden polis, soruşturmanın devam ettiğini, aranan şahıslar olduğunu ifade ederek iki zanlının da tutukluluk süresinin 7 gün uzatılmasını talep etti.
Talebi değerlendiren mahkeme zanlılar hakkında 7 gün ek tutukluluk kararı verdi.

Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2016, 08:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474