banner564

Polise tekme ile saldırdılar

Nevruz kutlamalarında tutuklanan Mahsun Gers, Tahsin Dinç ve Yılmaz Ellitaş mahkemeye çıkarılarak teminata bağlandı 

Polise tekme ile saldırdılar
banner598

Hüseyin ÇİÇEK
İskele Belediyesi’ne ait Piknik Alanı’nda, önceki gün nevruz kutlamaları sırasında çıkan arbede sırasında polise şiddet gösterdikleri ve mukavemette bulundukları iddiasıyla gözaltına alınan zanlılar Mahsun Gers, Tahsin Dinç ve Yılmaz Ellitaş, dün teminat için mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada zanlılardan Gers’in olay yerinde ve hücreye yerleştirilirken iki polise tekme attığı,  Tahsin Dinç ve Yılmaz Ellitaş’ın polislere mukavemet gösterdiği ve hakaret ettiği öne sürüldü. Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlılar hakkındaki iddialar aktarıldı. 

Erdoğan’a hakaret etti…
Zanlılar hakkındaki iddiaları aktaran Polis Memuru Hakan Bayrak, 18 Mart 2018 tarihinde, saat 12.30 sıralarında, İskele Belediyesi Piknik Alanı’nda nevruz kutlamaları öncesi yapılan kontrollerde polisin Mahsun Gers’ten kimlik kartı istediğini söyledi. Zanlının kontrol noktasından kimlik vermeden koşarak içeri girdiğini kaydeden Bayrak, bu sırada kendisine engel olmaya çalışan, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şube Amiri Halil Mısırlı’nın kolunu tırmalayıp, karın boşluğuna tekme atarak şiddet uyguladığını söyledi. 
Diğer zanlılar Tahsin Dinç ve Yılmaz Ellitaş’ın da olaylar sırasında polislere mukavemet gösterdiğini ve yüksek ses ile “Hepiniz Recep Tayyip Erdoğan’ın köpeklerisiniz” şeklinde bağırdığını belirten Bayrak, zanlıların gözaltına alındığını ifade etti.

Hücrede de rahat durmadı
Zanlılardan Mahsun Gers’in, İskele Polis Müdürlüğü’nde, hücreye yerleştirildiği esnada, görevli Polis Memuru Hasan Özgüç’e tekme atarak darp ettiğini de aktaran Bayrak, zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını bildirerek, teminat şartlarına bağlanmalarını talep etti.
İskele Kaza Mahkemesi Başkanı Yargıç Düriye Elkıran, zanlıların 3’er bin TL nakit teminat yatırması, birer kefilin 30’ar bin TL’lik şahsi kefalet senedi imza etmesi şartları ile davaları görüşülünceye kadar serbest bırakılmasına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2018, 11:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473