banner564

Polise yardımcı ol

“Soyguna sonradan dahil oldum” diyen Ramazan Alliş’e yargıçtan tavsiye:

Polise yardımcı ol
banner598

 Çiğdem AYDIN-Hüseyin ABRAŞ

   Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası’nın korumasız ve kiralık araçla taşıdığı 3 milyon liranın silahlı ve maskeli kişiler tarafından soyulması olayında tutuklu sayısı üçe çıktı. Soygun olayına sonradan dahil olduğunu itiraf eden Ramazan Alliş dün mahkeme huzuruna çıkarılarak tutuklandı. Yargıç İlker Sertbay, Ramazan Alliş’e ‘polise yardımcı ol’ dedi.
   Ramazan Alliş’in, diğer soygun zanlıları Mahmut Fırat ve Türkiye’ye kaçan Rıfat Fırat’ın akrabası olduğu bildirildi.
   Polis, zanlının 24 Temmuz tarihinde meydana gelen silahlı soygun olayı ile bağlantılı tutuklandığını söyledi. Meydana gelen soygunun ardından çok yönlü gerçekleştirilen soruşturma sonucunda Ramazan Alliş’e ulaşıldığını, itirafları doğrultusunda Mahmut Fırat’tan aldığını belirttiği 70 bin 500 TL’yi sakladığı bahçede ele geçirdiklerini kaydeden polis, Mahmut Fırat’ın ifadesi üzerine ise paranın 700 bin TL’lik kısmının bahçelik alanda bulunduğunu ifade etti.

Paranın geri kalan kısmı nerede?
   Polis, önceki gün gözaltına alınan zanlı Alliş’in gönüllü ifade verdiğini, çalınan 3 milyon TL’nin 2 milyon 229 bin 500 TL’sinin halen kayıp olduğunu, ayrıca soygunda kullanılan silahın da henüz bulunamadığını açıkladı. 
    Polis, soruşturmanın devam ettiğini, alınacak ifadeler, aranan kanıtlar olduğunu kaydederek, zanlının 2 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.

Mahkemede itiraf etti
   Mahkemede söz hakkı alan zanlı silahlı soyguna karışmadığını, olaya sonradan dâhil olduğunu iddia etti. Zanlı, “Silahlı soygun anında orada değildim. Olaya sonradan dahil oldum” dedi.
   Yargıç İlker Sertbay talep edilen tutukluluk süresinin onaylarken, polise yardımcı olanlara ceza takdir edilirken, bu hususun hafifletici sebepler olarak değerlendirildiğini söyledi ve zanlıya polise yardımcı olması konusunda tavsiye verdi.
   Zanlı Alliş’in tutuklanması ile poliste tutuklu bulunanların sayısı üçe yükseldi. Zanlı Bilay Çetereisi, zanlı Mahmut Fırat ve zanlı Ramazan Alliş yarın yeniden mahkemeye çıkarılacak.

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2014, 10:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474