banner564

Polislere kafa tuttu

Çöplüğü andıran evde yaşayan ve mahalleli ile yetkililerin tüm ikazlarına rağmen gerekli temizliği yapmayan Kaner Yıldırımer, bu kez de komşularını bıçak ile tehdit etti

Polislere kafa tuttu
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da Baykal Mahallesinde bir apartman dairesinde, çöp yığınlarının arasında yaşamını sürdüren, çöpten beslenmesi ve çevreye verdiği rahatsızlıktan ötürü mahallelinin tepkisini toplayan Kaner Yıldırımer, kendisinden şikayetçi olan komşusu Mustafa Balcıoğlu ile Balcıoğlunun eşi ve çocuğunu, elindeki bıçak ile ölümle tehdit etti. 
Elindeki kürek ile Mustafa Balcıoğlu’nu darpta eden Yıldırımer, kendisini tutuklamaya gelen polislere de “Siz kimsiniz, hade o tarafa” diyerek dikleşti.  
Komşularına bıçak çeken ve polislere diklenen Yıldırımer’in daha öncede benzer meselelerden mahkeme huzuruna çıkarıldığı ve gündemde olan davaları bulunduğu öğrenildi. Polis tarafından gözaltına alınan Yıldırımer, dün teminat maksatlı mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Evi boşalt deyince çıldırdı
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Halil Metin, zanlının 23 Kasım 2016 tarihinde Gazimağusa’da 19 Mayıs sokakta bulunan ve kirada oturduğu daireyi, kendisinden tahliye etmesini istetyen Mustafa Balcıoğlu’nun üzerine yürüdüğünü ve tasarrufunda bulundurduğu bıçağı Balcıoğlu’na göstererek, “Seni de, eşini de, çocuğunu da öldürürüm” diyerek şiddet tehtidinde bulunduğunu söyledi.

Küreğin sapı ile vurdu
Zanlının daha sonra elindeki bıçağı bırakarak, tasarrufunda bulundurduğu küreğin sapı ile Mustafa Balcıoğlu’na vurarak darp ettiğini anlatan Metin, zanlının olay yerine giden polislere de, “siz kimsiniz, hade o tarafa” dediğini söyledi.
Konu bıçak ve küreğin zanlının evinde bulunarak emare alındığını belirten Metin, soruşturmanın tamamlandığını belirterek, zanlının mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.

“Yalan, kabul etmiyorum”
Mahkemede söz alan zanlı Kaner Yıldırımer, “Söyledikleri her şey yalan, kabul etmiyorum” diyerek kendini savundu. Huzurundaki şahadet ve zanlının beyanlarını değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, zanlının KKTC vatandaşı muteber bir kefilin 15 bin TL’lik şahsi kefalet senedi imza etmesi şartı ile serbest bırakılmasına emir verdi. Kefil bulamayan Yıldırımer, Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2016, 08:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473