banner564

Poşette 150 gram

Güvercinlik’te futbol sahasının yakınlarında uyuşturucu alışverişi yapan iki Nijeryalı öğrenci suçüstü yakalandı

Poşette 150 gram
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’ya bağlı Güvercinlik köyündeki futbol sahasının önünde uyuşturucu alışverişi yapılacağına dair ihbar alan Narkotik Şube ekipleri, bölgeye giderek yaptığı araştırma sonucu zula halinde 150 gram “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde buldu. Pusu görevine başlayan ekipler, zuladaki uyuşturucu maddeyi almaya gelen Nijerya uyruklu zanlılar, Abdullahi Umar ile Suleiman Al Hassan’ı suçüstü yakaladı. Zanlılar dün tutuklama talebi ile Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Uyuşturucuyu kartonun altına sakladılar
Mahkemeye meseleyi aktaran Narkotik Şube’de görevli polis memuru Cüneyt Arkın, 4 Şubat 2018 tarihinde, saat 16.30 sıralarında Güvercinlik futbol sahasının önünde bulunan asfalt yol kenarında uyuşturucu alışverişi yapılacağına dair bir bilgi aldıklarını ve bölgeye intikal ettiklerini söyledi. 
Bölgede yapılan arama sonucunda, yol kenarında bir ağacın altında, kartonun altına kamufle edilmiş halde bulunan bir streç poşet içerisinde 150 gram ağırlığında “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde bulduklarını anlatan Arkın, bölgede pusu görevine başladıklarını aktardı.

Polisi görünce şaşkına döndüler
Arkın, zanlıların, saat 18.00 sıralarında, MU 968 Z plakalı kiralık bir araç ile bölgeye geldiklerini ve zanlı 1 Abdullahi Umar’ın araçtan inerek uyuşturucu maddeyi eline aldığı sırada suçüstü tespit edildiğini anlattı. Arkın, zanlının, koşarak uzaklaşmaya çalıştığını ancak 70 metre kadar ileride zanlının makul güç kullanılarak alıkonulduğunu söyledi. 
Zanlı 2 Süleiman Al Hassan’ın da araçtan indirildiği sırada kaçmaya çalıştığını ancak makul güç kullanılarak alıkonulduğunu belirten Arkın, zanlı 2 Süleiman Al Hassan’ın gönüllü ifade verdiğini söyledi.
Arkın, bu ifadenin teyit teskipinin yapılacağını, ayrıca uyuşturucu olduğuna inanılan madde ile konu maddenin içerisinde bulunduğu poşetin analize gönderileceğini ifade ederek, mahkemeden soruşturma maksatlı süre talep etti.

Süleiman suçunu kabul etti
Avukat Mustafa Kocatürk’ün sorusu üzerine Arkın, zanlı 2 Süleiman Al Hassan’ın ifadesinin itiraf nitelikli olduğunu söyledi. Zanlı 1 Abdullahi Umar ise mahkemede söz alarak, arkadaşının isteği üzerine konu poşeti almak için bölgeye gittiğini ve aldığı maddenin uyuşturucu olmadığını iddia etti.
Huzurundaki şahadet ve beyanları değerlendiren Yargıç Gökhan Asafoğulları, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlıların, 3 gün polis nezaretinde tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2018, 11:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474