banner564

Proje yolda

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, okul ziyaretleri çerçevesinde bugün Girne’de 23 Nisan İlkokulu ve Anafartalar Lisesi’ni ziyaret etti.

Proje yolda
banner598
Bakan Berova’ya bakanlığa bağlı daire müdürlerinin de eşlik ettiği ziyarette okul idaresi, okul aile birlikleri ve öğretmenler ile görüş alışverişinde bulunuldu.
Eğitim Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, özellikle, bakanlığın ülke eğitiminin gelişimi ve güçlenmesi için atacağı adımlar, hayata geçirmeyi hedeflediği projeler ve uygulamaya koyduğu programlar hakkında bilgilerin aktarıldığı ziyarette, sorunların çözümü hakkında talepler de dile getirildi.
Bu çerçevede, 23 Nisan Okul Müdürü Osman Fırat, yapılan ziyaretin kendilerini mutlu ettiğini, bakanlıkla istişarelerinin devam ettiğini, amaçlarının da eğitimi en üst düzeye çıkarmak olduğunu söyledi.
Özdemir Berova da, Girne’nin ciddi bir gelişim içerisinde olduğunu, çağ nüfusunun giderek arttığını, bu vesileyle ilköğretimde yenileme ve düzenleme yapılmasının kaçınılmaz olduğunu kaydetti.
23 Nisan İlkokulu’nun en çok öğrenci nüfusuna sahip ilkokul olduğunu, bu ziyareti de hem istişare yapmak hem de yapılan uygulamalar hakkında bilgi paylaşmak ve değerlendirme yapmak için gerçekleştirdiklerini belirten Berova, olumlu olumsuz geri dönüşlerin kendileri için önemli olduğunu ve bunu hassasiyetle değerlendireceklerini söyledi.

Anafartalar Lisesi’ni ziyaret…
Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova daha sonra Girne Anafartalar Lisesi’ni ziyaret etti.
Okul yönetimi, okul aile birliği, öğrenciler ve öğretmenlerin karşıladığı Bakan Berova, yapılan bilgilendirmeler esnasında özellikle Anafartalar Lisesi’nin altyapı ve fiziki sorunlarına kesin çözüm olarak gördükleri projeyi anlatarak, proje çizimini bakanlığın uzman mühendisi eşliğinde bilgiye sundu.
Berova, Girne Belediyesi ile istişare içerisinde projenin bölge için uygunluğunu dikkate alarak adım atacaklarını, böylesi önemli bir yapının sadece bulunduğu bölgeye değil, tüm Girne’ye hizmet vereceğine inandığını vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2017, 09:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474