banner564

Projeler yolunda ilerliyor

Bakan Atakan, "Girne yolu birinci etabı kısa süre içinde tamamlanacak, Lefkoşa’ya akıllı kavşaklar gelecek” dedi

Projeler yolunda ilerliyor
banner598

 Doğuş Özokutan ÇİFTÇİOĞLU

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, ülke gündemini sık sık meşgul eden konulardan olan yol yapım çalışmalarıyla ilgili TAK muhabirinin sorularını yanıtladı. 
Atakan, Lefkoşa-Girne ana yolu birinci etabının kısa süre içinde tamamlanacağını ve yolun trafiğe açılacağını söyledi. 
Atakan, ikinci etabın başlamasıyla, çalışmaların diğer şeride taşınacağını ancak açılan yolda Girne’den çıkış için iki şerit verilmesiyle trafiğin daha rahat akmasının sağlanacağını ifade etti.
Atakan, Lefkoşa’ya yeni kavşaklar inşa edileceğini de anlattı. Atakan bunun Gönyeli’deki yem fabrikası önündeki çemberden Haspolat çemberine kadarki yolda tüm kavşakları kapsayan bütünlüklü bir proje olduğunu dile getirdi. 

Dağ yoluna olası tünel çalışması
Dağ Yolu olarak adlandırılan, Değirmenlik kavşağını Alagadi kavşağına bağlayan yolla ilgili projenin 2017’de ihale edildikten sonra bazı değişikliklere uğradığını anlatan Atakan, son aşamada tünelli ve tünelsiz iki projenin gündemde olduğunu, hangisinin yapılacağına fizibilite çalışması ardından karar verileceğini bildirdi. 
Yonca kavşağından, Komando yazısının olduğu alana direkt geçiş, ardından mevcut yolun genişletilmesiyle Alagadi kavşağına bağlanmasının gündemdeki projelerden biri olduğunu belirten Atakan, Alagadi kavşağıyla zirve arasına bir tünel geçişi yapılmasının da göz önünde bulundurulan projelerden olduğunu kaydetti. 
Tünel yapılması durumunda, yapılacak kazı sonucu ciddi miktarda taş çıkarılacağına işaret eden Atakan, bu taşın yeterli miktarda olması halinde taş ocaklarının sadece taş işleyen bir modele döndürülebileceğini dile getirdi. 

Kuzey Lefkoşa Çevre Yolu…
Üzerinde çalışılan bir diğer yolun Kuzey Lefkoşa çevre yolu olduğunu belirten Atakan, ilk başta Alayköy’den başlaması planlanan yolun, Gönyeli bölgesindeki istimlak sorunları nedeniyle, Gönyeli çemberinden başlamasının söz konusu olduğunu kaydetti.
Gönyeli çemberi ile Değirmenlik çemberi arasındaki güzergaha paralel bir yol yaratılacağını belirten Atakan, bu şekilde Girne’den gelip Gazimağusa’ya giden trafiğin rahatlatılacağını anlattı. 

Güzelyurt yolu, bir ay içinde açılacak
Geçmiş dönemlerde yarım kalan projelerden olan Güzelyurt- Lefke bölünmüş çevre yolu projesi hakkında da bilgi veren Atakan, Güzelyurt girişiyle Doğancı arasındaki kısımda ortaya çıkan sorunların çözüldüğünü anlattı. Atakan, tahminen bir ay içinde yolun Güzelyurt- Doğancı arasındaki bölümünün trafiğe açılacağını dile getirdi.
İskele- Çayırova yolu olarak bilinen yolun, İskele Boğazı çıkışından Bafra Turizm Bölgesi’ne kadar olan bölümüyle ilgili sorunu çözme aşamasında olduklarını dile getiren Atakan, “Bu sorunu çözüp turizm sezonuna kadar yolun üst yapı işlerini bitirmeyi planlıyoruz” dedi.
Karpaz bölgesindeki yollar için ihale aşamasına gelindiğini dile getiren Atakan, Kaleburnu Sipahi yolu, Lefkoşa Güzelyurt yolunun Mevlevi ayrımından Kalkanlı’ya giden yol, Ercan havalimanı yanından Türkmenköy’e uzanan yolda Paşaköy-Türkmenköy arasında kalan yol hakkında çalışmaları olduğunu dile getirdi.
Tolga Atakan, İnönü-Vadili, Geçitkale-Yıldırım arasındaki yolların da ele alınacağını kaydetti.
Atakan çalışmalar kapsamında Dipkarpaz çıkışından Apostolos Andreas Manastırı’na kadar olan yolun yapılmasının da gündemde olduğunu anlattı. 
Bakan Tolga Atakan, bununla ilgili projenin tamamlandığını, seçim yasakları biter bitmez ihaleye çıkılacağını sözlerine ekledi. 

Korsanlara ceza kesildi
Öte yandan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı Trafik Dairesi ile Polis Genel Müdürlüğü işbirliğinde geçtiğimiz hafta sonu ada genelinde kaçak ve korsan taşımacılık denetimi ile kiralık araç denetimleri yapıldığı bildirildi. 
Yapılan açıklamaya göre, eş zamanlı olarak birden fazla bölgede gerçekleştirilen denetimlerde usulsüzlük tespit edilen araçlar hakkında cezai işlem uygulandığı kaydedildi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474