banner564

Psikolojisi bozulmuş

Piyade er Selçuk Fırat’ın; Kapalı Maraş’ta başlayan, Kıbrıs’a kabus yaşatan, uzun uğraşlar sonucu söndürülen yangını kasten çıkardığı belirtildi

Psikolojisi bozulmuş
banner598
Gazimağusa’da 12 Haziran günü Derinya ve Kapalı Maraş bölgesine kabus yaşatan yangına neden olmakla suçlanan piyade er Selçuk Fırat dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Zanlının bunalıma girdiği için Maraş’ı yaktığı ve bu yangından kısa bir süre önce de nöbet yerinin yakınlarındaki araziyi de ateşe verdiği ortaya çıktı. Yangını bilerek ve isteyerek çıkardığı açıklanan zanlının yanı sıra yangın çıkaracağını bildiği halde yetkililere haber vermeyen 6 asker hakkında da yasal işlem başlatıldı. Kasten yangın çıkarma suçundan gözaltına alınan zanlı dün teminat talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada 12 Haziran saat 15.00 sıralarında Gazimağusa’da 4.piyade bölüğünün yanında bulunan kilisenin arka kısmında yangın çıktığını, yangın sonucu 6 bin metrekarelik alan içindeki bitkilerin ve ağaçların yanı sıra 1974 yılından beridir boş olan binalardan bazılarının hasar gördüğünü söyledi. 

6 kişi hakkında yasal işlem başlatıldı
Polis, yangın ile ilgili yapılan soruşturmada 4.Piyade bölüğünde piyade er olarak vatani görevini yapan zanlının, kilisenin arka kısmına gittiğini, çakmağı kasten ateşleyip yangın çıkardığını tespit ettiklerini belirtti.
Polis, zanlının ayrıca 4 Haziran tarihinde de görev yaptığı nöbet yerinin batı kısmındaki alanda da yangın çıkardığını tespit ettiklerini açıkladı. Polis, zanlıyı kilisenin arka kısmına giderken görenlerden ifade aldıklarını, ayrıca olay soruşturması esnasında zanlı Fırat’ın yanında olduğunu söyleyerek polis yalan bilgi veren ve zanlının yangın çıkaracağını bildikleri halde yetkililere haber vermeyen 6 kişi hakkında da yasal işlem yapıldığını ifade etti. 

6 gün sonra terhis olacak…
Zanlı hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını kaydeden polis, 6 gün sonra terhis olacak olan zanlının davasında hazır olması için uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.
Mahkeme zanlının yurt dışına çıkışının yasaklanması ve haftada bir gün polise giderek imza atması şartları ile tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2015, 10:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473