banner564

Rahatça kullanın

LTB’den yapılan açıklamada “Başkent’te damacana ve şebeke suları mikrobiyolojik açıdan içme ve kullanıma uygun” denildi

Rahatça kullanın
banner598

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB), Başkentte damacana ve şebeke sularının mikrobiyolojik açıdan içme ve kullanıma uygun olduğunu açıkladı.

LTB’den yapılan açıklamada, LTB Çevre Sağlığı Şubesi ekiplerinin Devlet Laboratuarı Dairesi’nde aylık olarak yaptırmakta olduğu rutin kontrollerde, 19 lt.damacana ve şebeke suyunda koliform bakterisine rastlanmadığı ifade edilerek, suların mikrobiyolojik açıdan içme ve kullanıma uygun olduğu belirtildi.

İlbet Roman"">LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu yaptığı açıklamada, insan ve çevre sağlığına büyük önem veren belediyenin; gıda, şebeke ve damacana sularıyla ilgili denetim ve kontrollerinin sürdüğünü kaydetti.

 

Gıdalar da yakın takipte

Son günlerde piyasaya sürülen gıdalarla ilgili gelişmeleri yakından takip ederek, denetim ve kontrolleri arttırdıklarını ifade eden Başkan Fellahoğlu, konuyla ilgili şunları dedi:

“Başkent Lefkoşalı’nın halk sağlığı bizlere emanet. İlgili kurum, kuruluş ve dairelerle işbirliği içerisinde halk sağlığını korumakla yükümlüyüz ve bu görevi en iyi şekilde yerine getirmeliyiz. Biz belediye olarak bu konularda oldukça hassasız ve ekiplerimizle gıda ile ilgili tüm yerleri sıkı bir denetime tabi tutuyoruz, her türlü suyu da rutin olarak analiz ettiriyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2014, 03:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473