banner564

Rakam 226 bine çıktı

Taşyapı İnşaat Şirketi’nde maaşlardan sorumlu olan ve ilk etapta 110 bin lirayı zimmetine geçirmekle suçlanan Halil Emre Güven’le ilgili soruşturma tamamlandı

Rakam 226 bine çıktı
banner598

  Suna ERDEN

   Taşyapı İnşaat Şirketi’nin yaptığı yeni havaalanının inşasında maaşlardan sorumlu olarak görev yapan Halil Emre Güven’in çaldığı para miktarı arttı. Şirketten ayrılan 12 kişiyi helan çalışıyormuş gibi gösterip, adlarına maaş ödemesi çıkaran zanlının 226 bin TL’yi zimmetine geçirdiği belirlendi.
    İlk etapta 110 bin TL’lik vurgundan dolayı tutuklanan zanlı soruşturmanın tamamlanmasının ardından dün teminat için Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Bu arada soruşturma amaçlı daha önce tutuklanan Atıl Taşkun’un suçsuz olduğu anlaşılarak serbest bırakıldığı belirtildi.
  
50 bin TL nakit şartı

   Zanlı hakkındaki soruşturmayı yapan polis, 11 Temmuz 2017 – 23 Mart 2018 tarihleri arasında Taşyapı İnşaat Şirketi’nin Meriç'te bulunan yeni havalimanı inşaatında personele dağıtılan maaşlardan sorumlu olan zanlı Güven’in işten ayrılan 12 kişiyi halen çalışıyormuş gibi gösterip maaş ödemesi çıkarttığını ve toplamda 226 bin 472 TL çaldığını söyledi. 
   Polis, mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın tamamlandığını, zanlının ülkede çalışma izni ile bulunduğunu belirterek, teminata bağlamasını talep etti. Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, zanlının 50 bin TL nakit teminat yatırması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.
   Bu arada soruşturma amaçlı daha önce tutuklanan Atıl Taşkun’un suçsuz olduğu anlaşılarak serbest bırakıldığı belirtildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474